La Plataforma per la Llengua porta a Calella un concurs de scrabble per fomentar l’ús del català

Scrabble, Scrabblesteine mit Buchstaben

Es farà el pròxim dissabte 17 de novembre a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri (16.00h), amb inscripcions limitades i gratuïtes. Judith Lligonya, responsable de Plataforma per la Llengua a Calella -recentment constituïda- ha indicat que el concurs es planteja com una activitat cultural i lúdica oberta a tothom, grans i petits. Hi haurà premis per als tres millors classificats, per a la millor jugada amb “l·l”, per a l’scrabble amb més puntuació i per al millor jugador del Maresme.

Lligonya ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia en què consisteix el joc lingüístic i perquè la Plataforma per la Llengua n’organitza un concurs itinerant en col·laboració amb la Federació Internacional de Scrabble en Català.

Hi ha un tauler i cadascú té fitxes amb les lletres de l’alfabet. Amb les que et toquen aleatòriament has de formar paraules sobre el tauler. En funció de la casella on les poses et donen més o menys punts. Com l’aplicació de l’Apalabrados, que potser la gent coneix, però amb joc de taula (…) L’objectiu és promoure l’ús del català i facilitar a la ciutadania activitats que puguin fer en català.

El concurs està obert a tothom, tingui l’edat que tingui i al marge del seu nivell de català. L’organització demana que es faci una inscripció prèvia enviant una comunicació a plcalella@plataforma-calella.cat.

Plataforma per la Llengua s’acaba de constituir recentment com a entitat a Calella. El seu objectiu principal és aconseguir la plena normalització del català en tots els àmbits i, en base a això, duen a terme diverses activitats. En van fer amb motiu de l’IRONMAN Barcelona, l’any passat, tenen previst portar una exposició commemorativa del centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. Per aquest Nadal, tornaran a repartir cartes de Reis en català.

Ens encarreguem de repartir-les. En deixem unes quantes a la biblioteca i passem botiga per botiga i qui se’n vol quedar les donem. Els pares i els nens les podem recollir allà de manera gratuïta.

Per al públic infantil, l’entitat prepara la quinzena edició de la Festa pel Joc i el Lleure en Català que se celebrarà el 18 de novembre a l’Arc de Triomf, a Barcelona, per reivindicar el dret a jugar i viure en català.

Hi haurà tallers i demostracions de cultura popular, a més d’actuacions dalt l’escenari. Entre elles, la del grup La tresca i la verdesca.

A continuació podeu escoltar l’entrevista a la responsable de la Plataforma per la Llengua de Calella. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *