La parròquia recupera els actes més religiosos del Corpus Christi

La cercavila per desfer les catifes de flors fetes a diversos carrers van acabar aquest any a l’església. Els gegants de Calella van fer un recorregut amb el punt final a la parròquia, on van confluir amb una celebració eucarística que s’estava fent a l’exterior del temple.

Després de la missa a la plaça de l’església,  el rector va entrar amb la relíquia del Santíssim en custòdia dins l’església, seguit per tres figures de la imatgeria festiva de la ciutat, acompanyats per flabiol, tarota i timbal al ritme de la “marxa d’autoritats”.

Una celebració religiosa que ha comentat Mossèn Cinto Busquet, content de recuperar una nova tradició cristiana tal com era anys enrere. “Hem tornat a relligar una tradició de molts segles aquí a Calella amb el seu sentit originari. fa més de 40 anys es va perdre la processó de Corpus, els temps havien canviat, i portar el Santíssim amb la custòdia per certs carrers potser ja no tocava. Fa 15 anys es van reprendre les catifes de Corpus pels carrers, anomenant-les de Corpus però sense cap lligam amb l’Església ni la festa del Corpus Christi. I la idea era relligar el que fa 15 anys que es fa als carrers amb la realitat que nosaltres cada setmana celebrem a l’església de l’Eucaristia compartida i la presència de Jesús tan bonica i fraternal“.

Mossèn Cinto ha dit que tot plegat s’ha materialitzat fent dues catifes, una a tot el passadís central de l’església i una altra al cancell, i amb l’habilitació d’un altar guarnit de flors a la plaça. Amb una celebració religiosa que ho va acompanyar, i que acabava amb l’arribada dels gegants. “Un altre aspecte va ser fer sortir el Santíssim a la Plaça de l’Església, amb tots els nens que aquest any han fet la Primera Comunió, i moltíssima gent que va participar a la missa del vespre, i era en aquest moment que els Gegants s’afegien i arribaven finalment a l’església, amb el sentit d’anar desfent les catifes pels carrers com anunciant que anem cap a l’església on ens espera Jesús present a l’Eucaristia, que és el sentit de la festa. va ser molt bonic ajuntar la tradició popular i el moment tan respectuós i sentit per la comunitat cristiana“.

Els gegants van interpretar «El ballet dels Gegants de Calella» al presbiteri de l’església. Segons Mossèn Cinto Busquet, el que es vol és acostar l’església a la ciutadania, que sigui un temple obert a tothom, encara que no en siguin persones assídues.

Tot seguit podeu escoltar l’entrevista sencera a Cinto Busquet, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *