La CUP demana que hi hagi un punt lila a l’Oktoberfest

La regidora Núria Freixas (CUP) ha instat al Govern a què s’instal·li un punt lila a l’Oktoberfest, com va funcionar en els actes de nit i els multitudinaris de la Festa Major de la Minerva. Va fer la petició en el torn de precs i preguntes del Ple Municipal d’octubre, exposant que el consum d’alcohol és el principal reclam de la festa que se celebra cada nit a l’envelat de mar. Li va respondre la regidora d’Igualtat, Cindy Rando, explicant que l’empresa organitzadora -W2M- “no està massa avesada” a dur a terme accions de prevenció i sensibilització contra les violències masclistes però que s’hi treballarà de cara a futures edicions.

La regidora de la CUP, Núria Freixas, va apuntar que el bon funcionament del punt lila de Festa Major reforça el seu convenciment que caldria instal·lar-lo a l’envelat per l’Oktoberfest, per la concurrència que té i pel consum d’alcohol que s’hi preveu.

Tenint en compte que es preveu vendre aproximadament 30.000 litres de cervesa i altres begudes alcohòliques i que és una festa de nit, no caldria posar un punt lila com hi havia a la Festa Major? Va estar molt ben treballat i creiem que seria molt oportú posar-ne també a l’Oktoberfest.

La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, va exposar que la petició ja s’havia fet arribar a l’empresa organitzadora.

L’empresa que organitza l’Oktoberfest és una empresa privada que no està massa avesada a dur a terme accions de prevenció i sensibilització, tot i que li vam demanar. Els ho tornarem a dir i de cara a futures edicions hi estarem a sobre i hi treballarem amb ells.

L’alcaldessa va afegir que Calella haurà de contemplar que en tots els actes que se celebrin a la ciutat s’hi habiliti aquest tipus d’espais de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes.

Potser en les relacions amb les entitats i empreses que gestionen ho haurem d’anar incorporant. Ja no nosaltres, sinó les pròpies empreses. Hem d’avançar en aquesta línia.

La Diputació de Barcelona a través de l’Oficina de les Dones i LGTBI ha fet públic un manual adreçat als municipis sobre les claus a tenir en compte en la implementació de punts liles. Han d’ubicar-se en un lloc visible, ben il·luminat i accessible, però alhora discret i reservat per si s’ha de fer alguna intervenció.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *