Abandonen quatre cadells de gos dins una caixa precintada

gos2

Els van deixar al costat del Camp de Mar a ple dia, dilluns passat. Es van portar al Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar i s’ha trobat casa adoptiva pràcticament per a tots ells.

Els quatre animals tenen amb prou feines 2 mesos, són de mida petita i estan acollits a les instal·lacions del Centre Caní Pedracastell. Tot i que es van trobar en bones condicions de salut, allà se’ls va fer el tractament per desparasitar-los, se’ls va fer una revisió veterinària i se’ls va alimentar. Avui dia ja n’hi ha d’encarregats a punts per ser entregats a la família adoptiva, tal i com ha explicat la responsable del centre, Anna Figueres.

Es van trobar els quatre cadells dins d’una caixa, de tan sols dos mesos. Suposo que els havien acabat de retirar de la mare. Van entrar al centre, els vam desparasitar, vam veure que menjaven bé i feien les caques bé. I ara, en principi, ja tenen casa.

Però al centre hi ha més animals. Encara que les estadístiques diguin que durant aquest mes d’agost hi ha més abandonaments, durant tot l’any persisteix aquesta problemàtica.

Des del centre caní s’aprofita per recordar que, durant aquests dies de calor, s’han de protegir els animals i mantenir-los en llocs frescos i amb aigua, sobretot durant les hores de més sol. Resulta important no deixar-los tancats dins el cotxe. Anna Figueres ha explicat com hem d’actuar si ens trobem en una situació com aquesta.

No se l’ha de ruixar mai amb aigua freda, ni tampoc oferir-li molta aigua de cop. Se l’ha d’agafar amb una tovallola, humitejar-lo bé i deixar-li posada, per exemple en els engonals, perquè se li baixi la temperatura. Evidentment, retirar-lo del sol i posar-lo a l’ombra. I no està de més portar-lo de seguida al veterinari.

Al Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar ofereix l’oportunitat de conèixer un animal que s’adapti a les necessitats de cadascú. Això es pot fer concertant una visita a través del telèfon 605 27 82 20.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *