Els joves dels camps de treball de les Vies Braves estudien la vida marina de Calella

18 joves d’arreu de Catalunya estan aquests dies a Calella realitzant les Estades Marines de les Vies Braves, uns camps de treball en els que treballen i aprenen sobre la biodiversitat marina convivint plegats organitzats per l’associació mediambiental Xatrac. Es divideixen per projectes i un d’ells és el de comunicació. El formen la Martina Turpin, la Sílvia Pichardo i la Cinta Casamitjana, que han vingut a Ràdio Calella TV juntament amb la directora de les Estades Marines de Calella i Tossa de Mar, Anna Sans, a explicar en què consisteixen.

Entre els equips s’han dividit les tasques de crear un catàleg d’espècies marines, fer vídeos de promoció i divulgatius, preparar una fira per donar a conèixer el mar i una neteja del litoral, realitzar un estudi sobre la qualitat de l’aigua a través de les algues i portar la comunicació. És el cas de la Martina.

Nosaltres el que fem és comunicació, tant exterior com interior, per xarxes socials, o truquem a la ràdio o a la televisió. Tot amb un objectiu divulgatiu, per comunicar a tothom, a la gent de Calella, el que estem fent, que és salvar el mar, perquè les Vies Braves com són l’ecosistema marí d’aquí, és bastant ric, està bastant ben conservat, però hi acostuma a haver bastanta brutícia. Llavors, a partir de projectes, fem que el mar en sí millori i la qualitat de l’aigua també, que els animals visquin bé…

Es tracta de la primera vegada que els camps de treball de les Vies Braves es fan a Calella. De forma paral·lela, també s’estan fent a Llançà i durant la primera quinzena de juliol, van tenir a Tossa de Mar i a Sant Feliu de Guíxols. La directora ha explicat perquè han triat Calella.

A Calella hi ha una Via Brava bastant llarga i, a part, hem rebut molt de suport de part de l’Ajuntament, per part d’en Xavier Arnijas i en Joan Ferrer, que ens han ajudat moltíssim i ens han facilitat molt el tema de la instal·lació, perquè tenim molt de material i ens ho han posat molt fàcil, per això era un bon candidat. És un repte també, perquè hi ha zones on no trobem tanta biodiversitat, però deu n’hi do les coses que estem trobant: pops, sípies, peixos de colors, eriçons, meduses… La cosa més espectacular una ofiura molt gran.

Per a donar a conèixer la seva tasca, demà faran la Fira al mar, en la que participaran tres dels casals de la ciutat. De cara a dissabte, han animat a tothom a ajudar a la neteja litoral, que començarà a les 9h.

Divendres fem la fira del mar al carrer, al monument de la Sardana, de 12h a 19h. I el dissabte tenim la neteja litoral aquí a Calella, al Club Nàutic, que farem grups i farem una neteja per mar i per terra. A la fira donarem a conèixer alguns dels animals que es poden trobar sota l’aigua i farem alguns jocs d’endevinar coses per a totes les edats.

Després de la neteja faran un sorteig de material entre els assistents i pesaran la brossa que han tret del mar per registrar-la.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la Martina Turpin, la Sílvia Pichardo i la Cinta Casamitjana, de l’equip de comunicació de les Estades Marines.

I a la directora de les Estades Marines de les Vies Braves de Calella i Tossa, Anna Sans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *