Els inicis del turisme a la ciutat centren el primer monogràfic de la Fira

Fira de Calella, l'any passat
Fira de Calella, l'any passat

La Fira de Calella i l’Alt Maresme d’aquests propers quatre anys girarà a l’entorn del turisme. Si els darrers tres anys el monogràfic ha estat «Catalunya, les arrels d’un país únic», ara els canvis que ha produït el turisme centrarà la temàtica de la mostra en el decurs de les properes edicions. I per començar, Calella serà la gran protagonista com a pionera de ciutat turística.

Així podrem veure com era la nostra ciutat abans dels primers turistes fins a “la Calella dels alemanys”, a través de diverses exposicions i actuacions, tal i com ha avançat la tinent d’alcaldia responsable de l’Àrea de Fires, Núria Parella: «Nosaltres entenem el turisme com una activitat lúdica, personal i familiar que ens obre les portes al món però sobretot pensem que el turisme ha canviat molt la societat. I el millor exemple pensem que és Calella. Farem un viatge en el temps sobre Calella, com era abans dels primers turistes fins a la Calella dels alemanys».

Organitzada des de l’Ajuntament, la 35a Fira de Calella i l’Alt Maresme tindrà lloc del divendres 18 al diumenge 20 de setembre al recinte firal del Passeig de Manuel Puigvert. Aquest any la mostra es concentrarà en tres dies, però s’allargarà l’horari del vespre per fer les nits temàtiques amb diverses actuacions, que properament es donaran a conèixer: «Cada nit temàtica anirà lligada amb una de les èpoques que es reflecteixen en el monogràfic, amb molt bones actuacions. A l’horari habitual de la Fira es pagarà l’entrada i a la nit serà lliure», ha dit Parella.

El pressupost global per a la Fira de Calella i l’Alt Maresme és d’uns 160.000 euros, com l’any passat. La mostra disposarà, a banda del monogràfic, dels espais comercial i artesanal, i els dedicats a les entitats locals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *