Els geganters de Calella entomen un cap de setmana ple d’activitats

gegantscalellaicatalunya

Aquesta tarda arrenca la Festa Major de Sant Quize i Santa Julita amb la Trobada de Bestiari que organitza la Colla de Geganters i Grallers de Calella. De fet, els gegants entomen un cap de setmana ple d’activitats on lluiran totes les seves figures. La primera a sortir serà la Llopa, en el marc de la Trobada de Bestiari que començarà a les 7 de la tarda i que comptarà amb la presència dels Udols de Foc i amb 3 colles més del territori català.

La plantada començarà a dos quarts de vuit a la Riera Capaspre. Una bona oportunitat per donar un cop d’ull a les figures sense haver de patir pel foc. La cercavila marxarà fins al carrer Jovara, pujarà cap a la plaça de l’Església, on faran una de les enceses, i continuaran pel carrer Bisbe Sivilla fins a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà una encesa individual de cada colla.

En una entrevista al programa Ona Maresme, la cap de colla, Raquel Nogué, ha convidat a tothom assistir-hi, això si, ben protegits pel foc.

Sempre hem d’anar protegits. Nosaltres anem amb uns vestits especials, que tenen com unes capes que tenen forma de Llopa, protegits amb unes ulleres… I la gent que ve de públic també sempre s’ha d’anar una mica protegit perquè no deixa de ser foc. Sempre cal una mica de prevenció.

Un cap de setmana intens el que tindran els geganters de Calella perquè diumenge faran una doble sortida. A les 11 del matí hi haurà la 4a Trobada de Gegantonets. Una bona oportunitat per acostar-s’hi amb els més petits de la casa.

Ve a ser, la mateixa que fem de gegants al setembre per la Festa Major, però ara la fem pels nens. La plantada és a les 10 però hi haurà una mica d’animació que començarà al voltant de les nou del matí, on tindran uns nois que faran animació pels nens de Calella i a les 10 serà la plantada que van arribant totes les colles que venen amb nosaltres.

Un total de nou gegantonets entre els quals destaquen, en Quirze i la Minerva petits i els capgrossos de l’escola Freta, fets pels alumnes. La cercavila arrencarà a dos quarts de dotze des de la plaça Catalunya, baixaran per Cervantes i arribaran fins a la plaça de l’Ajuntament on cada colla farà el seu ball.

La Festa Major acabarà pels gegants de Calella el diumenge a la tarda amb la cercavila de Sant Quirze i Santa Julita. A un quart de sis els grallers i gegants de Calella arrencaran amb la cercavila des de la plaça Maresme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *