Els arquitectes de la nova escola guanyen el Premi Catalunya Construcció 2018 a la millor rehabilitació funcional

escola

Sergi Serra, Marta Adroer i Francesc Rius han estat els professionals a qui es va encarregar el projecte de reutilització de part de l’antiga tèxtil Llobet-Guri en un centre escolar que ocupa la planta baixa de les naus. Un treball de reinterpretació d’usos que s’ha fet de manera respectuosa amb els valors patrimonials i històrics del propi edifici, jugant amb les volumetries i l’entrada de llum natural.

En una entrevista a l’Info Migdia, l’arquitecte Sergi Serra ha explicat que el projecte de la nova escola de Calella els ha permès un major grau d’experimentació en el disseny, normalment molt acotat pels requisits que fixa Ensenyament.

Diu que s’ha volgut reconèixer el valor de les naus i aprofitar la seva important volumetria. S’ha evitat treballar amb falsos sostres a l’hora de crear els espais interior i aconseguir així l’entrada de llum natural.

Una de les virtuts era que les naus tenen una volumetria important i les obertures eren més grans que les que habitualment fem a les escoles. Això permetia que la llum natural entrés al màxim a l’interior, anar-la dirigint i fer que arribés al centre.

L’arquitecte subratlla el caràcter innovador del projecte de la nova escola pel fet de partir d’una rehabilitació i adequació d’un complex industrial dedicat a la fabricació de gènere de punt.

La rehabilitació és un dels aspectes que estaran al dia. Fer escoles de nova planta està molt bé però recuperar espais i donar-los vida, fer aquest treball d’entendre’n la flexibilitat, és una de les virtuts dels edificis. I això ens permet també experimentar.

Sergi Serra no nega la complexitat de l’obra pel fet que es van haver de fer enderrocs inicials, es van haver de reubicar espais i personal i desocupar altres sectors. En aquest sentit ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament de Calella per la seva bona predisposició i il·lusió.

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’edificació de Barcelona ha premiat el projecte amb el Premi Catalunya Construcció 2018 a la millor rehabilitació funcional, reconeixent la dedicació i rigor del projecte “senzill en aparença”.

A continuació pots recuperar l’entrevista a Sergi Serra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *