El Govern està satisfet de com ha quedat Plaça Catalunya i assegura que agrada a molts veïns

plaça_catalunya_obres_participatius_font_gossos

L’equip de govern respon les crítiques de la presidenta de Companys i Simpatitzants de Plaça Catalunya ara que avui mateix ha donat per acabats els treballs que s’hi han fet. Recordem que aquesta va ser una de les propostes presentades per la ciutadania als Pressupostos Participatius, guanyador del procés de votacions populars, i dotat inicialment amb una partida d’inversió màxima de 90.000 euros.

Recordem que des de l’entitat veïnal es preguntaven perquè no s’hi han gastat 90.000€, i ahir fins i tot el president de l’Associació de Veïns Calella Centre va dir que presentaran una instància per rebre la documentació del projecte i defensar que allà s’hi haurien d’haver gastat tots 90.000€. El regidor de Participació, Marc Buch, ha aclarit que aquests 90.000€ eren la quantitat màxima disponible, però que això no vol dir que s’haguessin de gastar tots. Buch: “No és veritat. En cap moment vam dir que el projecte fossin 90.000€. Això era el topall màxim que podien tenir les propostes presentades. Els veïns de Pl. Catalunya ens van dir que tenien ganes de presentar una proposta i des dels Serveis Tècnics se’ls va ajudar i acompanyar en tot moment per presentar-la, i va ser la guanyadora. Però en tot moment es veia que no arribaria a 90.000€. Finalment l’obra no arriba a 60.000€“.

Marc Buch ha explicat que els 30.000€ aproximadament que ha quedat com a romanent es destinaran al segon projecte del Pressupost Participatiu, que és la millora del Passeig Manel Puigvert.

El regidor ha dit que les crítiques fetes per la ràdio de la presidenta dels Companys i Simatitzants de Plaça Catalunya és una opinió personal i subjectiva, i assegura que moltes altres persones li han transmès satisfacció. “Com a Ajuntament estem satisfets i sorpresos de que la portaveu de l’associació de veïns no acabi satisfeta amb l’actuació. És totalment respectable, són opinions, és un tema totalment subjectiu. Nosaltres n’estem molt satisfets. He rebut molts imputs positius de part de molta gent. Segurament si haguéssiu contrarrestat una mica la notícia o haguéssiu volgut contrastar l’opinió haguéssiu trobat persones molt contentes amb la plaça, que així ens ho han transmès. Nosaltres ho intentem fer sempre el millor possible, com és lògic“.

El regidor ha explicat que les propostes que són acceptades als processos participatius del Pressupost passen a ser projectes municipals, i que aquest projecte l’han realitzat tècnics experts en jardineria. I considera que cal donar temps a que les plantes creixin perquè llavors el parterre central lluirà molt més que ara, i molt més que abans de fer les obres.

Pel que fa a la manca d’il·luminació que exposen els veïns, el regidor ha dit que no s’han posat més fanals perquè la il·luminació que ja hi ha és la correcta per normativa, ja funciona amb llums LED i es va considerar innecessari substituir la il·luminació actual.

Marc Buch s’ha volgut centrar més en les actuacions fetes, que han estat la mllora de l’enjardinat, del parterre central i renovació del mobilitari urbà.

Pel que fa a l’estructura enjardinada del centre de la plaça, Buch li atribueix una sèrie d’avantatges, que han deixat la plaça, al seu entendre, molt millorada. Buch: “S’ha eliminat tota la vegetació antiga que hi havia, que era molt vella i sense gran valor estètic ni ornamental. L’hem canviat per una d’un port molt baix que deixa veure la fint des de qualsevol punt de la plaça, i des de qualsevol punt es pot veure la plaça sencera, sense la barrera visual que abans hi havia al mig. La peça de coroament és més alta i més ample i serveix com a banc, hem substituit una canal que hi havia per un sistema de drenatge, i altres coses que no es veuen tant com un sistema de rec i millora del sistema de filtració i bombeig de la font ornamental“.

A la plaça s’ha retirat un pam de terra de tota la plaça i s’hi ha aportat sorra nova, per millorar la qualitat del terra de tota l’extensió de la plaça. “S’ha retirat aquesta terra. Hi ha uns 2000 m2 aproximadament allà on s’ha actuat i hem aportat més de 250 m3 de sorra nova per millorar el drenatge i renovar-la. Ja estava saturada i no filtrava. Quan plovia quedàven basses, si hi queia una substància es quedava allà… i aquesta compactació que s’ha anat fent era molt perjudicial per les arrels dels plataners que hi ha allà“, ha explicat Buch.

També s’han canviat els 20 bancs que hi havia, i ara n’hi ha 5 de dobles de més de tres metres i 8 bancs estàndards, ara fets amb material reciclat i que donen les mateixes places per seure que hi havia abans.

Respecte a l’incivisme, no l’ha volgut centrar només en propietaris d’animals, sinó que moltes persones també fan malbé la plaça per manca d’educació i falta de respecte vers als seus conciutadans, i l’Ajuntament demana civisme, companyerisme i respecte entre la gent que comparteix espai públic.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Buch, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *