El 20% de la població és usuària activa de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça

Mercè Millán, de la Xarxa de Biblioteques Municipals
Mercè Millán, de la Xarxa de Biblioteques Municipals

La biblioteca de Calella ha celebrat els seus 10 anys des que es troba a Can Salvador de la plaça, al bell mig de la ciutat. Els actes començaven divendres, a la vigília de la diada de Sant Jordi, amb la posada de globus als diferents balcons de la façana d’aquest equipament públic. A la tarda de divendres es feia, entre altres, la lectura pública del llibre «Calella Flash-back» del calellenc Francesc Grau i Viader.

Dissabte es va fer l’acte institucional per celebrar aquest aniversari amb diferents parlaments. Un aniversari que ha servit per donar a conèixer algunes xifres i tendències des que la biblioteca es troba en aquest emplaçament. Per exemple, el 63% de la població de Calella té el carnet de la biblioteca i el 20% de la població n’és usuària activa. Segons Mercè Millan, que va visitar Calella com a representant de Gerència de la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona, Calella està 3 punts per sobre de la mitjana en quant a l’ús de l’equipament.

També s’ha donat a conèixer que tots els usuaris actius passen 30 cops a l’any per la biblioteca.

Durant els parlaments, l’alcaldessa Montserrat Candini va recordar la llarga trajectòria de la ciutat en disposar de biblioteca. Ara en fa ja 85 anys sumant els anys en què l’equipament donava servei a l’edifici de Costa i Fornaguera.

La directora de la biblioteca de Calella, Dolors Llavall, parlava precisament divendres dels beneficis que ha comportat el trasllat de la biblioteca ja que es va passar de tenir 100 m2 a 990 m2 i d’estar en una zona concreta a estar al bell mig de la ciutat.

La celebració dels 10 anys de la biblioteca va incloure també una actuació dels Geganters i Grallers de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat