Càritas Calella participa novament de la campanya “la fam no fa vacances”.

1739_slide

Un any més Calella s’adhereix a aquesta iniciativa de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones necessitades rebin ajuda alimentària també durant l’estiu.

“La fam no fa vacances” és una campanya organitzada per la Fundació Banc dels Aliments que enguany arriba a la seva quarta edició. La idea és incrementar les donacions d’aliments durant maig i juny per tal de poder garantir l’ajuda durant els mesos d’estiu, juliol i sobretot a l’agost, quan canvien les rutines i les dinàmiques de la gent i dels comerços i les entitats d’ajuda social notaven una davallada de les donacions.

Es pretén recollir aliments bàsics com oli, llegum cuit, conserves, arròs, pasta i llet i sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de la pobresa al nostre país, i fer veure que, mentre uns fan vacances d’estiu i van a fer turisme, n’hi ha molts d’altres que es queden a casa i segueixen passant gana igual que a l’hivern.

És una versió a petita escala del popular “gran recapte d’aliments” que es fa pel desembre, però ara a l’estiu no es mobilitzen directament desenes de milers de voluntaris, sinó que són les entitats ciutadanes les que gestionen les recollides, vinculades a les activitats que ja organitzin habitualment. Ho ha explicat a Ràdio Calella la cap de comunicació del Banc dels Aliments, Belén Jimenez: “La campanya funciona de manera que s’organitzen activitats, com una recollida d’aliments, una activitat esportiva o cultural, una obra de teatre, un concert, una trobada d’amics per fer una caminada popular, un partit de bàsquet, una festa de fi de curs d’una escola… hi ha moltes opcions de fer activitats on es recullin els aliments i es deriven a l’entitat més propera al lloc on s’organitza l’activitat. Per tant és una activitat per teixir aliances entre els organitzadors de l’esdeveniment i l’entat destinatària de manera que puguin sortir col·laboracions futures durant tot l’any“.

Càritas Calella és una de les 351 entitats socials que col·labora amb el Banc dels Aliments i serà l’encarregada de rebre i entregar els aliments un cop classificats. Els donatius es poden fer portant directament menjar a la seu de l’entitat, o bé des de casa mateix si per algun motiu no s’hi pot anar personalment. Càritas de Calella posa en marxa un servei a domicili que s’encarregarà de recollir els aliments directament al punt indicat pel donant. Aquest servei es pot demanar trucant al 93 769 45 06 de les deu del matí a la una del migdia.

El Banc dels Aliments, promotor de la campanya “la fam no fa vacances”, col·laborarà amb qualsevol entitat que organitzi un punt de recollida. Per tenir-ne un cal fer la inscripció a través de la pàgina web de la campanya.

Des del Banc dels Aliments asseguren que malgrat tot el volum de menjar que mouen no en tenen mai prou per satisfer les necessitats reals de la gent més necessitada, i encara menys a l’estiu. “Està comprovat que l’època de l’any que la gent és més solidària és per Nadal, però hi ha una dada força significativa del Banc dels Aliments, i és que nosaltres cobrim un 23% de les necessitats d’alimentació de les persones a les que atenem, que són 143.000 persones, repartint més de 116 milions de quilos. Per això encara hi ha un buit molt gran per poder arribar a aquest 100%“.

Per arribar a la totalitat de necessitats el Banc dels Aliments obre també la possibilitat de fer donacions en línia a través de la seva pàgina web.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *