Calella aposta pel futbol com a eina d’inclusió social

futbol

L’Ajuntament de Calella i la Fundació del FC Barcelona han signat un conveni pel qual a la ciutat es duu a terme el projecte FutbolNet d’esport inclusiu.

FutbolNet és un projecte educatiu de la Fundació Barça on el futbol s’utilitza com una eina d’intervenció social des del 2011. És un programa que utilitza la metodologia dels 3 temps: un primer temps per dialogar i establir normes, el segon temps per posar en pràctica allò que s’ha acordat i, un tercer temps per a fer una avaluació i reflexió del que s’ha fet. Ens ho explica Ramon Garriga, Coordinador de projectes FutbolNet de Catalunya de la Fundació del Barça.

FutbolNet és una metodologia que utilitza l’esport com a eina de canvi i de creixement personal. Es tracta de fer esport amb una musculatura darrera formada per coordinadors i altre personal que aconsegueixen canviar contextos socials.

La clau de FutbolNet és el diàleg entre jugadors i jugadores orientats per un grup de monitor de Calella i per la figura del teamer que substitueix a l’àrbitre tradicional. Està adreçat  a infants i joves d’entre 10 i 16 anys.

Daniel Laga, coordinador d’esports de la Diputació de Barcelona, explica que el projecte no pretén trobar el talent sinó els valors.

Volem que els valors que aprenen aquí els serveixin per a la vida. Tot el treball en equip, l’esforç, la superació i el companyerisme; són valors que els ha de permetre utilitzar-los en l’esport però també en la seva vida adulta. I el que és important, és inculcar aquests hàbits des de joves i això és el que aconseguim amb aquest programa de la Fundació FC Barcelona i  aquí amb l’Ajuntament de Calella.

La Diputació juntament amb la Fundació del Barça i els Ajuntaments són els impulsors del projecte que s’ha implementat en una vintena de ciutats catalanes. Aquí està tenint una resposta molt bona, segons ha assegurat l’alcaldessa Montserrat Candini.

Intentem fer el treball en xarxa: més enllà de la Diputació i de FutbolNet, i més enllà del propi Ajuntament, també hi participa la Fundació Creu Groga, que són els que han portat als monitors. És gent amb expertesa, sensible i que té voluntat formadora. Aquesta és una mostra de més del treball en xarxa que es fa entre les entitats de la ciutat.

Calella ja gaudeix de FutbolNet el programa que utilitza el futbol i l’activitat física per propiciar una reflexió i motivar un canvi per tal de millorar la vida de 20 infants i joves de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *