Volen fixar el Rècord Guinness de carxofes fetes a la brasa d’un sol cop i en una hora

josper

Pura Brasa i la marca de forns JOSPER, amb seu a Pineda de Mar, han anunciat que volen establir un nou Rècord Guinness Mundial de caire gastronòmic. Ho provaran el dissabte 17 de març a la platja dels Pins de Pineda de Mar, on estendran dues fileres de graelles marca de la casa, d’uns 60 metres lineals, on hi calculen coure 1.500 quilos de carxofes. Les serviran després en un dinar popular, amb botifarra, pa amb tomàquet i salsa romesco. Els beneficis aniran a la Fundació Banc dels Aliments.

Mai ningú s’havia fixat un repte d’aquestes característiques i, per tant, si ho aconsegueixen seran els primers que hauran 12.500 carxofes d’un sol cop, i amb la pressió de disposar de només una hora per fer-ho.

guinessL’empresa JOSPER, líder mundial en el disseny i fabricació de forns de brasa -presents en cuines com el Tickets de Barcelona- s’ha unit a la cadena de restaurants-franquícia Pura Brasa per llançar-se al repte. La cita és dissabte 17 de març a la Platja dels Pins.

L’Info Migdia ha entrevistat el director d’Operacions de Pura Brasa, Jordi Campos.

Divendres començarem amb la logística: preparar les brases i les graelles, muntar les barres, les taules i les cadires; també l’escenari perquè hi tindrem un discjòquei. La idea és que el dissabte a les set del matí els xefs estiguin treballant

Les carxofes, que estan al final de la temporada de conreu, arribaran del Prat. Es començaran a coure a mig matí, totes a la mateixa hora i sobre graella JOSPER. Aquest serà un dels moments més espectaculars del repte.

Farem quatre fileres de brasa, entre 60 i 62 metres lineals; i ja tindrem 16 xefs preparant les graelles i les carxofes; també els forns encesos perquè prepararem botifarres per acompanyar el dinar

Hi haurà dues opcions de dinar popular: per 2 euros es podran degustar dues carxofes amb salsa romesco; i per 6 euros, dues carxofes, salsa romesco, botifarra, pa amb tomàquet i la beguda. El dinar començarà a les 13.30h i part dels beneficis es destinaran a la Fundació Banc dels Aliments.

El director d’Operacions de Pura Brasa ha explicat que la idea de fixar un Rècord Guinness va sortir en una de les reunions d’innovació, i que ràpidament es van posar en contacte amb l’autoritat que estableix una sèrie de requisits i homologuen el repte i la marca.

No serveix començar a fer carxofes ara i acabar a les vuit del vespre, per exemple. Et demanen que siguin totes de cop i al moment (…) Hi haurà l’alcalde i altres autoritats i amb això en recollirem la documentació per enviar al Rècord Guinness, esperant que ens ho certifiquin

Aquest nou Rècord Guinness a batre compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Jordi Campos, director d’Operacions de Pura Brasa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *