[Vídeo][La Ciutat] Laura Cabello (trasplantament doble de pulmó): “Sempre he pensat que me’n sortiria”

És Laura Cabello, una dona de Santa Susanna, que a ara fa un any i quatre mesos va ser operada d’un doble trasplantament de pulmó després de cinc anys esperant aquesta opció conectada a un aparell per poder respirar. La seva lluita ara que es troba bé és ajudar tant com pugui a aconseguir que cada cop més persones es facin donants d’ òrgans i puguin salvar vides.

Ho ha vingut a explicar al programa La Ciutat ella mateixa. Quan acabava de ser mare, la Laura va ser diagnosticada d’Hipertensió Arterial Pulmonar Primària, una malaltia poc comuna que té com a solució el trasplantament. La seva història és una història dura com moltes de les que són en llista d’espera per a un trasplantament. Per a ella aconseguir ser mare va ser ja un miracle després d’haver tingut quatre avortaments. Quan la aconseguir aquesta important fita i la seva filla Inés tenia una setmana de vida va haver d’ingressar a l’hospital i va rebre el diagnòstic. En aquell moment va començar un llarg camí que va durar cinc anys en el que ella sempre, segons explica, tot i els moments durs, va tenir clar que se’n sortiria.
Ara ens recorda que un donant por salvar fins a vuit vides i que aquesta acció va més enllà, les de les seves famílies i persones estimades. És per això que ens demana que fem aquest gest i donem el que queda quan marxem perquè “ja ho ho hem de fer servir i pot salvar moltes vides”.
L’any 2017, quan la Laura va rebre dos pulmons d’un donant “a qui ella agraeix inmensament perquè li deu la vida” es va arribar al rècord de 1.000 donacions a Catalunya. N’ hi moltes, però en calen més per aconseguir que ningú mori mentre espera a la llista.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *