[VÍDEO] Unes tres-centes dones es manifesten a Calella pel 8M reivindicant la plena igualtat

“Juntes som més fortes” ha estat el lema que ha encapçalat la manifestació pel 8M que s’ha fet aquest migdia pels carrers de Calella, amb la participació de més d’un centenar de persones, entre dones i homes. L’ha convocat la Comunitat Feminista de Calella, que ha sigut una de les entitats que ha pres la paraula abans d’iniciar la marxa.

La manifestació del 8M de Calella, amb motiu de la vaga general feminista, ha sortit de l’Espai Mercat després del torn de parlament. Han pres la paraula les representants de la Comunitat Feminista de Calella, Clàudia Tresserras, que ha reivindicat drets laborals i de vida; i de la Unió Senegalesa per la Solidaritat i el Desenvolupament Ciutadà (USSEC), que ha posat l’accent en la necessitat de fer visibles les dones tots els dies de l’any.

No volem la igualtat en un sistema competitiu, jeràrquic i injust, sinó un canvi des de l’arrel que ens inclogui a totes. Volem reconeixement i repartició de les tasques de casa, el treball reproductiu i de cures. Que es permeti conciliar la feina i la vida familiar. Volem la retirada de la llei d’estrangeria, i de les reformes laborals que perpetuen la precarització del treball de totes. Economia cooperativa, comunitària i solidària que posi la vida al centre en comptes del sistema capitalista. Volem educació lliure, pública, accessible i gratuïta. Prou complicitat envers la violència masclista. No volem més dones maltractades o assassinades ni cap altra discriminació per motiu de gènere, color de pell o orientació sexual. Aturem el feixisme. Si ens toquen a una, ens toquen a totes.

 

Stop al maltractament. Volem anar sempre endavant i la igualtat, perquè tots som iguals. Visca la dona i el dia de la dona.

La manifestació ha estat marcada per l’ambient festiu i reivindicatiu, i en el seu transcurs s’han pogut sentir proclames com “Sense les dones no hi ha revolució”, “Ni una menos, vivas nos queremos” o “Cap agressió sense resposta”.

La marxa s’ha acabat desconvocat a la Plaça del Tarongers. Llavors, els manifestants han tornat al punt d’inici per la carretera NII. Un cop a l’Espai Mercat, les dones han compartit un dinar de carmanyola. S’ha convidat a tothom a agafar el tren feminista per participar a la manifestació unitària de Barcelona.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *