[Vídeo] Candini: “Una ciutat turística com Calella i un hotel no són el millor lloc per als menors”

Més d’un centenar de persones van participar a la concentració en favor de la convivència i contra la xenofòbia convocada per donar suport als menors no acompanyats que s’allotgen temporalment a Calella, en un centre d’emergència habilitat a l’Hotel Marisol.

La concentració es va dur a terme ahir a la Plaça Catalunya després d’un cap de setmana de tensió a les portes de l’establiment per la baralla que es va produir dissabte a la nit, en la qual s’hi van veure involucrats alguns menors i altres joves de la ciutat. Lluny del que s’ha explicat que va passar, el coordinador de torn de nit de la cooperativa Eduvic negava a Ràdio Calella TV que el motiu de l’enfrontament fos el robatori d’un mòbil.

Hi havia una baralla amb uns altres noies i el primer que vam fer va ser agafar els nostres i els vam tenir dins el centre en 5-10 minuts. Llavors vam veure com una nois ens atacavem però quan va arribar la Policia Local ja estava tot controlat. El problema és el que ha passat després: la gent parla de coses que no són veritat: del robatori d’un mòbil, que sortien pels balcons… I això no és veritat (…) Vam passar després dues nits amb molta por.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència explica que justament el dissabte es va fer el trasllat de tres joves cap a altres centres -tres joves que havien protagonitzat algun episodi d’incivisme- i que, en aquell precís moment, es va requerir atenció mèdica per a un d’ells. Aquest va ser el motiu de l’important desplegament de serveis d’emergències fins a les portes de l’hotel.

Per combatre la rumorologia i fer un seguiment a diari del grup, l’Ajuntament de Calella en ple ha acordar crear un grup de coordinació, en el qual també hi siguin presents i hi tinguin veu els veïns. Compromís per part de les forces polítiques municipals d’actuar amb transparència i rigorositat davant d’una situació totalment sobrevinguda.

L’alcaldessa reconeixia la inquietud que han provocat els fets dels últims dies, però advertia que s’estan fent circular informacions falses i del tot intencionades, que atribueix a grups d’extrema dreta.

Ningú ha preguntat a l’Ajuntament, però si sempre som corresponsables del que passa al món, no defugirem d’unes circumstàncies tan delicades com aquestes. No li donarem l’esquena. I sobretot no farem el joc a l’extrema dreta que és el que vol dominar el relat, i alguns mitjans de comunicació també hi posen el seu gra de sorra.

A tot això, Montserrat Candini es mostrava crítica amb la decisió de la DGAIA de traslladar els menors a Calella.

Una ciutat turística com Calella i un hotel no és millor lloc perquè hi hagi els menors no acompanyats. Però són menors molt vulnerables, que arriben amb unes circumstàncies molt difícils i tenir un sostre ja és molt. En la mesura que poguem no serem corresponsables ni de la xenofòbia ni de l’extrema dreta.

I en la línia de desmentir informacions falses, Candini també va negar que l’Ajuntament estigui cobrant per cadascun dels menors que s’estan de forma temporal a Calella.

Les entitats convocants van lamentar que la Generalitat no hagi estat a l’alçada a Calella a l’hora d’implementar els mecanismes d’acollida, tot oferint-se a col·laborar per impulsar programes de mentoria que afavoreixin la seva integració social. “Volem acollir” va ser el crit amb què va finalitzar la concentració.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat