[Vídeo] Calella recull la capitalitat del Basquet Català a Sant Cugat

Sant Cugat va cedir ahir dissabte al matí el relleu a Calella com a Ciutat del Bàsquet Català 2018. L’acte ha estat marcat pel protagonisme del bàsquet de base i per l’actuació del grup que ha amenitzat la matinal amb un concurs d’esmaixades i un partit entre jugadors i jugadores del QBASKET Sant Cugat i la UESC.

Les casualitats han fet que Sant Cugat reculli d’aquí a uns dies el guardó de Ciutat Europea de l’Esport tal com va passar a Calella el 2016 quan va ser proclamada Vila Europea de l’Esport. Enguany Sant Cugat ha cedit el testimoni a Calella com a Ciutat del Basquet Català.

La Fundació del Bàsquet Català va iniciar, l’any 2000, un projecte ambiciós: la designació, cada any, d’una ciutat, poble o vila de Catalunya com a “Ciutat del Bàsquet Català”. La finalitat d’aquesta iniciativa és doble: per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l’àmbit territorial elegit, que han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, i d’altre significar també aquells àmbits territorials on els homes i dones del bàsquet troben series dificultats per dur a terme l’activitat basquetbolística i hi és necessari un recolzament i un suport incondicional que faci més conegut el nostre esport i els valors formatius de la seva pràctica.

Encara no se saben quins són els actes previstos durant aquest any, ja que ni el Club de Bàsquet Calella ni Ajuntament els han fet volgut fer públics de moment. Però coincideix amb el fet que enguany fa 90 anys que es va començar a practicar bàsquet a Calella i en fa 50 que va néixer el Club de Bàsquet Calella, per tant, s’espera que sigui una gran celebració. El Club de Bàsquet Calella llueix a la samarreta el logotip de l’esdeveniment que també es pot veure penjat a les banderoles a la N-II des de principis d’any

Les ciutats designades com a “Ciutat del Bàsquet Català” han estat: Lleida 2000, Girona 2001, Mataró 2002, Tarragona 2003, L’Hospitalet 2004, Badalona 2005, Manresa 2006, Castellar 2007 , Sitges 2008, Blanes 2009, Tortosa 2010, Vic 2011, Terrassa 2012, Castelldefels 2013, La Seu d’Urgell 2014, Granollers 2015, Sant Fruitós de Bages 2016, Sant Cugat 2017 i Calella 2018.


Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *