Un festival que premia el talent del ‘low cost’ cinematogràfic

calella film festiva

El Festival de Cinema de Calella ha presentat el programa de la seva primera edició, que tindrà lloc del 8 al 16 de juliol. La principal secció competitiva premiarà les millors produccions “low cost”; però es convocarà el concurs Límit 48 Hores, pensat per fomentar la creació cinematogràfica entre els joves. Durant la setmana del festival, es projectaran les pel·lícules més taquilleres i les més premiades de l’any, clàssics contemporanis com “Forrest Gump” o “Gremlins”, i hi haurà sessions de cinema a la platja. El certamen està organitzat per l’associació local Rosebud d’amants del cinema i l’Ajuntament de Calella.

Les produccions cinematogràfiques de baix cost, fetes amb pressupostos inferiors als 500.000 euros, són el tret característic del festival de cinema que s’inaugurarà aquest estiu a Calella. S’hi han presentat més d’un centenar de pel·lícules internacionals –moltes d’autors catalans–, i totes elles de qualitat, segons s’afirma des de l’organització.

D’aquestes se n’ha fet la selecció de les catorze finalistes, que es projectaran a la Sala Mozart, i entre les quals en sortirà el palmarès de la primera edició del Festival de Cinema de Calella. El Low Cost és la principal secció competitiva.

“En els cicles especials hem volgut tocar una mica de tot. Es passaran 10 pel·lícules a la Sala Mozart i al Beach Festival, hi haurà una projecció cada nit a les deu del vespre”, ha comentat Albert Guinart, de l’associació local Rosebud.

La cartellera del festival inclou grans èxits de taquilla com Fast and Furious, Tiburón o Gremlins, que es projectaran a una guingueta de platja. També n’hi haurà al gust dels més petits, amb novetats de Pixar, una especialista en omplir les sales.

Just quan s’arribi a l’equador, el dimecres 13 de juliol, es convocarà el Límit 48 Hores. Una secció que entra a concurs i que apel·la a la creativitat de joves directors. “La nostra idea és que hi hagi gent pel poble filmant, que creï ambient, i la primera categoria l’hem obert als 12 anys perquè la gent jove s’impliqui fent gravacions amb el mòbil o qualsevol altre mitjà que tinguin a mà. Els direm la temàtica del curt i quins són els espais que han de sortir, on haurem ubicat coses del festival per confirmar que s’han gravat aquells dies”, ha detallat Guinart.

Ràdio Calella TV col·labora amb el Límit 48 Hores oferint als participants un taller de muntatge cinematogràfic que els servirà per editar el seu curt.

Una Zombie Party a la nit i classes de cinema per a espectadors són altres activitats incloses en la programació d’un festival que apira a la consolidació. “Si ho fem bé, que no tinc dubtes que l’equip de l’Albert Guinart i en Jonathan Ruiz ho farà perquè tenen arrelada la cultura cinematogràfica, el Festival de Cinema de ‘low cost’ tindrà present i futur”, ha assegurat l’alcaldessa Montserrat Candini.

El realitzador local Jonathan Ruiz és el director del Festival de Cinema de Calella i membre del comissionat que donarà el Premi Especial Rosebud.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *