Traslladen a l’ambaixadora del Senegal la petició perquè es descentralitzin els tràmits oficials

ambaixada senegal

La comunitat senegalesa de Calella reclama no haver-se de desplaçar a la seva ambaixada a Madrid per fer determinats tràmits oficials i que s’habiliti el consolat general de Barcelona. Aquest va ser el motiu de la manifestació que van fer l’estiu passat i el seu clam va ser recollit pel Govern Municipal, que aquesta setmana s’ha reunit amb l’ambaixadora del país africà per traslladar-li en persona la necessitat de facilitar les gestions pel cost que comporten els desplaçaments.

En una entrevista a l’Info Migdia, la regidora Cindy Rando, ha indicat que l’ambaixadora s’ha mostrat comprensiva amb les demandes dels seus conciutadans senegalesos residents a Catalunya, que són molts més en nombre que els que hi ha a la comunitat de Madrid, on hi ha la seu diplomàtica.

A Catalunya hi ha 21.000 persones senegaleses inscrites respecte les 3.200 que hi ha a Madrid, el desplaçament pensem que és un greuge comparatiu perquè tenen dificultats per anar-hi per feina o per motius econòmics (…) L’ambaixadora va ser comprensiva perquè també li havia arribat per d’altres vies i ens va explicar que després de les eleccions presidencials del febrer s’hi posarà a treballar.

Rando ha explicat que sí bé el país africà té consolat general a Barcelona, aquest no té competències per fer segons quins tràmits generals, que des del 2004 s’han centralitzat a Madrid.

Aquí tinc entès que només se’ls dona l’acreditació per votar i poc més. Els papers oficials que són necessaris per inscriure els fills, el llibre de família i la carta d’identitat ho fan de manera centralitzada a Madrid. Aquí hi ha un despatx que no tramita cap documentació.

La regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella ha celebrat que la comunitat senegalesa, amb l’impuls principalment de les dones, s’hagi constituït formalment com a associació. La portaveu de la USSEC també va assistir a la reunió de Madrid.

A Calella, hi ha unes 140 persones empadronades d’origen senegalès.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *