Rècord de “valents” a la Banyada Nadalenca

Participants de la Banyada Nadalenca instants abans de llançar-se a l'aigua
Participants de la Banyada Nadalenca instants abans de llançar-se a l'aigua

627 persones van participar a la Banyada Nadalenca que organitza la Colla No Tinc Fred, una xifra rècord en les vint edicions que suma aquesta festiva iniciativa que té lloc cada 25 de desembre a la Platja Gran de Calella. Enguany, i amb motiu de l’efemèride, la colla va presentar en societat el seu capgrós Fredolic, que va estar acompanyat per algunes figures dels Geganters de Calella.

Moment del bateig del capgrós Fredolic de la colla No Tinc Fred a càrrec del Mastegamostes

Moment del bateig del capgrós Fredolic de la colla No Tinc Fred a càrrec del Mastegamostes

El Mastegamosques de la Colla de Geganters i Grallers de Calella va encarregar-se del bateig del capgrós dels valents que cada Nadal desafien el fred de l’hivern per remullar-se a la platja. Aquest any van batre rècord de participació. El dia acompanyava i va confirmar-se com una jornada magnífica, en paraules de Lluís Barri, membre de la Colla, qui ha explicat que el Fredolic apareixerà en comptades ocasions.

“Volíem fer una cosa diferent aquest any pel fet de celebrar la vintena edició. Vam pensar que tenir un capgrós seria una cosa bonica i finalment hem aconseguit traslladar la imatge del logo de l’entitat en una figura. Si es fes una banyada extraordinària el podríem treure, però la idea inicial és que el Fredolic surti per Nadal”, comenta Barri.

Des de la Colla No Tinc Fred asseguren que la bona acollida que ha tingut la Banyada els anima a seguir proposant aquesta divertida celebració del Nadal a Calella, convertida ja en una tradició que aplega a tota la família. “Recordo els primers anys quan feiem una cosa extraordinària entre ‘sonats’, però ara tothom té interioritzat que per Nadal a Calella toca banyar-se. Està tan arrelat que sabem que se seguiria fent encara que no hi fóssim, però mentrestant n’estarem al capdavant”, ha dit.

La primera Banyada Nadalenca de la Colla No Tinc Fred es va fer l’any 1997, amb només set participants. Des de llavors, la xifra ha anat en augment de forma molt notable: 112 valents el 2002, 243 el 2007 o 445 el 2012. L’any passat va fregar la xifra dels 600 i aquest 2016, en el seu vintè aniversari, els ha superat amb escreix. En aquests vint anys, només una vegada es va haver de suspendre pel mal temps. Va ser l’any 2013 i per precaució davant el fort onatge.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *