Protecció Civil es posa en alerta davant la previsió de forts vents i mala mar a tot el litoral

Imatge d'arxiu. Platja de Calella
Imatge d'arxiu. Platja de Calella

Prealertes del Pla PROCICAT pels forts vents i del Pla INUNCAT pels efectes que pot tenir el fort onatge d’avui a tot el litoral català. S’esperen incidències sobretot a les zones urbanes, on cal extremar les precaucions.

Els forts vents previstos al litoral i pre-litoral de Barcelona i Girona han fet activar en fase de prealerta els plans de Protecció Civil pels efectes que pot tenir aquest episodi, i que pot comportar inundacions al front marítim com a conseqüència de la mala mar. Una de les zones assenyalades és justament el Maresme, així com el Baix Llobregat i el Barcelonès.

El Servei Meterològic de Catalunya adverteix que l’episodi prendrà força a partir del migdia i s’allargarà fins a la matinada. Davant d’això, Protecció Civil recomana molta prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’acitivitats a l’aire lliure. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i assegurar els objectes que tinguem a l’exterior.

Quant a l’onatge, es preveu que l’entrada de vent de component Nord i Est provoqui onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català, que podran arribar a prop dels 4 metres. En aquest sentit, la màxima precaució a les zones portuàries, espigons i en totes les activitats que es realitzin a prop de la costa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *