Projecte pilot a l’Hospital de Blanes per garantir el son dels pacients ingressats

Les infermeres de l’Hospital de Blanes, dispositiu de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, s’han fixat el repte d’aconseguir que els pacients que tenen ingressats dormin un mínim de 6 hores seguides. Per aconseguir-ho adoptaran un seguit de mesures per garantir un clima de tranquil·litat a la planta d’hospitalització. I això passa per vigilar amb el soroll, la llum o les entrades a les habitacions per fer les cures. Aquesta iniciativa és un projecte pilot que ja s’ha implantat en d’altres hospitals i que es podria traslladar al Sant Jaume de Calella si els resultats que se n’obtenen són positius.

El projecte rep el nom d’“Atrapa el son” i neix de la necessitat d’abordar el problema de la interrupció del son en persones ingressades, la qual cosa afecta negativament en la seva recuperació, i la seva salut en general. Ho ha explicat Mercè Maixencs, que és l’adjunta a la direcció d’infermeria de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en una entrevista al programa La ciutat.

Si hem estat ingressats d’usuaris hem pogut comprovar que els hospitals son sorollosos i no es pot descansar. I moltes vegades això està provocat per les rutines del propi personal assistencial, i això es pot canviar i ser mes respectuosos.

El projecte incideix bàsicament en tres aspectes: el soroll, la llum i l’organització de les cures. A partir de les deu de la nit es posen en funcionament un seguit de mesures per propiciar un ambient tranquil que permeti el descans dels pacients ingressats. El repte és que des de la mitjanit i fins les sis del matí no s’interrompi el son. És el període que anomenen “hores màgiques”.

Abaixar el volum de veu, els dispositius, evitar els carrets sorollosos… Tancar llums i portes, i si cal fer vigilància utilitzar unes llanternes que tenim de solapa per preservar el descans de tota la gent ingressada.

“Atrapa el son” implica tot el personal d’infermeria de l’hospital però també interpel·la als pacients i als seus acompanyants, a qui demana parlar en veu baixa, silenciar els mòbils i les alarmes, apagar el televisor i respectar les hores de visita.

La prova pilot de tres mesos s’està fent a l’Hospital de Blanes, el més petit dels centres hospitalaris de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, on es concentra tota l’activitat de traumatologia. Si els resultats són positius, l’experiència es traslladarà també al Sant Jaume de Calella.

Presentación de PowerPoint

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *