Marc Buch dóna suport a l’acord amb Amics del Parc Dalmau, però afirma que la zona seguirà sent municipal

El regidor de Medi Ambient va assistir a la presentació de l'entitat
El regidor de Medi Ambient va assistir a la presentació de l'entitat

El regidor de Medi Ambient de Calella, Marc Buch, ha celebrat el naixement de l’entitat «Amics del Parc Dalmau» tot i que discrepa de la visió catastrofista que al seu entendre hi veuen els membres de la nova associació. Buch coincideix amb la intenció que s’ha d’actuar a la zona però puntualitza que un acord de custòdia no implica cap cessió del parc a l’entitat.

Buch ha dit que els «Amics del Parc Dalmau» fan un mal plantejament de la fórmula de «custòdia» ja que només es tracta de signar un acord que detalla feines a fer, però el Parc continua sent municipal i és l’Ajuntament qui n’ha de seguir fent el manteniment. Marc Buch: “Signar un acord de custòdia no vol dir en cap moment que l’Ajuntament, com a propietari, es desvinculi del parc. Sinó que l’únic que es fa és signar un acord que especifica quines són les feines que podria fer l’entitat de forma voluntària. En cap cas vol dir que nosaltres deixem de fer el manteniment ni que ells puguin treure cap tipus  de custòdia sobre el parc. S’anomena custòdia, però simplement és un acord que s’ha d’especificar molt i molt bé quines són les tasques on l’entitat voluntària pot incidir“.

El regidor ha comentat que cal actuar al Parc Dalmau, però no es pot pretendre recuperar l’esplendor que tenia dècades enrere, ja que les circumstàncies han canviat, sobretot dins el mateix recinte. “També relativitzar l’estat del parc. Potser en fan una visió catastrofista i jo tampoc ho veig. És un parc antic. Tothom en té la imatge -jo no ho recordo- que als anys 70 estava tot florit. Han passat 40 anys i els arbres han crescut moltíssim, és un parc dels anys 30, i ha evolucionat molt. És cert que s’hi ha d’anar invertint però tenir molt clara l’evolució i que no podem recuperar el que teníem abans. Hem de treballar tenint en compte tots els condicionants actuals“.

Pel que fa a les accions que l’entitat planteja que es poden fer de forma immediata, com escampar pel terra del bosc les restes triturades de poda, Marc Buch ha afirmat que ara mateix encara no es farà cap acció, i que les restes de posa ja s’escampen per espais naturals de Calella, a més d’exposar que fer-ho directament al sotabosc pot ser contraproduent. En tot cas, no es farà res ara per ara, fins que hi hagi l’acord signat i es reculli una visió tècnica concreta de què es pot fer. Buch: “És el seu criteri. Però abans d’implantar un procés de custòdia s’han d’estudiar molt i molt bé les bases. El més recomanable és que hi hagi un tècnic extern que faci un seguiment i assessori. Immediatament és segur que no s’hi pot intervenir. I altra cosa és això de les fulles. Nosaltres les recollim, les triturem i escampem als escocells i parterres de la ciutat. Abocar directament les fulles al parc s’ha d’anar en compte perquè hi ha restes de plàstic i deixalles que queden incorporades al bosc“.

Marc Buch ha qualificat d’anècdota el fet que ell s’hagi afegit a l’entitat, però si que posa d’argument el Pla Director del Parc Dalmau que ha elaborat l’Ajuntament com una mostra clara del suport municipal al compromís de millora del parc.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Marc Buch, emesa a l’Info Vespre

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *