Malalts, familiars i voluntaris es mouen per donar visibilitat a l’ictus a Calella

img_1609

Més d’un centenar de persones participen aquest migdia a la “flasmob” organitzada amb motiu del Dia Mundial de l’Ictus. Una activitat per donar visibilitat a la malaltia i als afectats en el lent procés de recuperació al que s’enfronten. És una iniciativa de l’espai AMIC (Associació Maresmenca d’Ictus), de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, i de l’Hospital de Dia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; en la qual hi col·laboren l’Ajuntament de Calella i també Ràdio Calella TV, que s’encarrega de l’enregistrament de la flashmob per a la seva difusió.

El ball s’està realitzant a la plaça de l’Ajuntament amb la participació de 120 persones, entre els quals afectats, familiars i voluntaris, i també alumnes del Cicle d’Atenció a Persones amb Dependència del Freta de Mataró. L’encarregada del muntatge del ball ha estat la Júlia Tur, qui ha explicat a Ràdio Calella TV que simbolitza la relació d’ajuda i suport emocional entre els pacients reben del seu entorn. “La idea incial de la coreografia amb el que és ara ha canviat molt, per adaptar-nos al que poden fer els pacients. Hem hagut d’incorporar cadires de rodes i altres elements que a priori no hi comptàvem. El primer grup, que són els pacients, han treballat molt la coordinació per fer passos que podrien semblar simples però per a ells suposa un esforç important. El segon grup simbolitza el suport físic i emocional que reben, és per això que en un moment es produeix una gran abraçada”, ha explicat Tur.

Assegura que els participants han estat preparant amb molta il·lusió aquesta activitat, des de fa mesos. Tot plegat arrenca de l’estiu i, explica Tur, que ha sigut també un estímul per als pacients. “Ells estan contentíssims, però a mi m’han donat molta felicitat. Quan arribo a l’assaig i sento que diuen que prefereixen ballar abans que els facin les tècniques de mobilització, resulta molt gratificant”, ha dit.

Ràdio Calella TV s’encarrega d’enregistrar la flashmob, a la que s’hi ha posat la música de Bongo Botraco. El resultat es posarà a disposició de la Marató de TV3 que justament en aquesta edició se centra en l’ictus i les lesions cerebrals i medul·lars. En els dies previs, s’estrenarà el reportatge que Ràdio Calella TV està elaborant sobre la incidència de l’ictus a la ciutat.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Xavier Cáliz escrigué:

    Hola

    Només un apunt: la Júlia” Turt” podria ser en realitat la Júlia TUR filla d’en Miquel TUR i neta de l’antic director de correus?
    Salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *