Lluís Foix presenta a Calella el seu últim llibre

Lluís Foix acompanyat de Manuel Cuyàs a la biblioteca Can Salvador de la Plaça
Lluís Foix acompanyat de Manuel Cuyàs a la biblioteca Can Salvador de la Plaça

El periodista Lluís Foix ha presentat a Calella el seu últim llibre «Aquella porta giratòria» on reflexiona sobre com ha evolucionat el periodisme des que ell va començar en aquesta professió fins a l’actualitat.

Foix ha reconegut als micròfons de Ràdio Calella Televisió que el periodisme de quan ell va començar era més artesanal i directe. Recorda amb felicitat els inicis en una professió que ell mateix diu que consisteix en explicar i opinar sobre tot allò que observes a nivell local, nacional, estatal i internacional. Lluis Foix parla de què vol dir ser periodista: “Sobretot ser un protagonista immerescut o inesperat dels fets que a algú li ha tocat viure ja siguin locals, ciutadans, els fets internacionals i jo he tingut el privilegi de viure situacions que després han esdevingut grans fets que han modificat la història del segle 20 i fins i tot 21″.

Lluís Foix diu que en l’època en què va començar a exercir el periodisme no hi havia tanta llibertat com ara, tot i que el país tenia esperança per superar els diferents obstacles que es presentaven a nivell polític, social i cultural, entre altres. Segons Foix, el periodista pot ara exercir la seva professió amb més llibertat: “El periodista d’aquella època cobrava poc, ara també cobra poc, però en aquella època es cobrava poc i no es tenia el reconeixement que es té avui perquè no es podia exercir la llibertat com s’exerceix en l’actualitat doncs tenia més dificulats. Jo però en guardo un bon record d’aquella època”.

La presentació del llibre de Lluís Foix, «Aquella porta giratòria», editat per Destino i guanyador del Premi Josep Pla 2016, es va fer a la biblioteca Can Salvador de la Plaça a través d’una conversa entre Lluís Foix i el també periodista Manel Cuyàs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *