L’exalcalde Basart diu que fa 15 anys el seu govern ja va proposar crear un Defensor de la Ciutadania

4137044628_0c25a56182

L’exalcalde de Calella Josep Basart, ha volgut reivindicar públicament que la idea que Calella tingui Defensor de la Ciutadania ja es va posar damunt la taula quan ell estava al capdavant del consistori, i en aquell moment CiU s’hi va oposar frontalment.

Josep Basart, exalcalde de Calella per Esquerra Republicana, s’ha felicitat pel fet que es crei a la ciutat la figura del Defensor de la Ciutadania, una persona independent i desvinculada de qualsevol partit polític, amb qui els veïns podran comptar com a intermediari davant d’alguna qüestió que tinguin amb l’Ajuntament. Però Basart ha volgut fer constar que l’any 2001 l’equip de govern volia tirar endavant aquesta figura però CiU, a l’oposició, no la va acceptar. Basart: “La resposta, sorprenent en aquell moment, per part de les persones que tenien la representació a l’Ajuntament com a regidors de Convergència va ser negativa, d’una oposició frontal, i amb comentaris de l’estil que l’alcalde ja és qui ha de defensar els ciutadans i que, per tant, no cal que hi hagi ningú més que els defensi. Clar… han passat els anys, evidentment les circumstàncies poden canviar, i jo francament me n’alegro molt que ara els actuals representants de Convergència vegin les coses des d’aquest punt de vista. Però clar, han passat pràcticament 15 anys i ha passat un temps molt bo perquè aquesta persona ja hagués estat a Calella“.

Basart ha de dir que ha de ser una persona sense vinculació orgànica a cap partit, nascut a Calella o que conegui bé la ciutat i les seves circumstàncies, format en lleis i el món jurídic, i amb tarannà afable, que escolti al ciutadà per damunt de tot i respongui a les seves inquietuds. Basart està convençut que es pot trobar gent a Calella que compleixi tots aquests requisits però cal no tenir pressa, buscar-la amb consens polític, participació i transparència. Basart: “Hi ha d’haver consens de tots els partits i que tots, amb la màxima participació i transparència es busqui aquest perfil de persona que garanteixi sobretot que qualsevol ciutadà serà escoltat i amb la garantia que allò que li expliquin ho traslladarà al Govern i farà el que es pugui. Però que sigui un procés absolutament transparent, que duri el que hagi de durar, si. Això no hi ha problema. El més important es que es faci ben fet i el procediment sigui transparent“.

Basart ha fet aquesta reflexió a títol personal, ja que fa uns mesos es va desvincular de la secció local d’Esquerra Republicana de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *