L’estiu és la millor època per adoptar una mascota

Assistents a la desfilada organitzada pel Centre Caní Pedracastell, l'abril passat

La responsable d’adopcions del Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar assegura que l’època de vacances, que és l’estiu per a la majoria, és el millor moment per introduir una mascota nova dins la llar. Anna Figueras ha explicat en una entrevista a l’Info Vespre que el fet de disposar de més temps per dedicar a l’animal resulta clau perquè l’adopció sigui un èxit. El centre canetenc és el de referència per als animals que es troben abandonats o perduts a Calella, i alhora el que s’encarrega d’ensinistrar els gossos de la unitat K9 de la Policia Local.

L’estiu és l’època de l’any en què el Centre Caní Pedracastell de Canet de Mar té una major ocupació. Especialment el mes d’agost, que és quan hi arriben més gossos perduts o abandonats i hi ha menys demanda d’adopcions.

Però contràriament al que passa, des del centre s’afirma que el període vacacional és l’idoni perquè els animals trobin una nova llar. “Facilita tenir estones per compartir i dedicar a la mascota. Defenso que estar de vacances facilitaria molt més la introducció, encara que a molta gent li faci tirar enrere”, ha explicat la psicòloga i ensinistradora, Anna Figueras, que és la responsable d’adopcions del Pedracastell.

El procés d’adopció d’un gos que resideix al centre es realitza de forma rigorosa per tal de garantir una llar estable per a la mascota, que acostuma a arrossegar una història d’abandonament al darrera. Figueras diu que es fa un acompanyament de la família, tant en la prèvia a l’adopció com en les setmanes posteriors. “Quan ve algú interessat, li preguntem per les expectatives que té, quin ritme de vida porta, on es viu… i busques l’animal que pugui encaixar. Així ens estalviem que el tornin”, ha aclarit Figueras.

El Centre Caní Pedracastell té les instal·lacions a Canet de Mar, amb una seixantena de caneres per a gossos residents i altres deu per als animals de transició. Allà s’hi porten els gossos perduts o abandonats de quatre poblacions maresmenques: Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Caldes d’Estrac i també de Calella. Els interessats poden contactar-hi a través del web o la xarxa social Facebook, o trucant als telèfons 605 278 220 i 639 330 438.

Els seus responsables han insistit en una entrevista a l’Info Vespre de la importància que els propietaris xipin les seves mascotes per facilitar-ne la recuperació en cas de pèrdua; i en tot cas, que l’inscriguin en el cens que tutela l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *