L’Ajuntament recull els oferiments dels ciutadans per ajudar als refugiats sirians

Són iniciatives a títol particular de molts ciutadans que s’ofereixen per ajudar en aquesta crisi humanitària mundial per diferents vies, ja sigui oferint casa seva o aportant diners i temps per facilitar l’acollida.

L’Ajuntament de Calella ha posat un enllaç permanent a la seva pàgina web per a vehicular l’ajuda que els ciutadans estan oferint per poder acollir refugiats sirians a casa seva o bé donar suport en la mesura que cadascú pugui.

L’Ajuntament vol tenir recollides tots els oferiments en una base de dades per si finalment acaben arribant persones refugiades de Síria a la nostra ciutat.

Ho ha explicat la regidora adjunta a l’alcaldia, d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació i Joventut, Cindy Rando: “Vam pensar que serà bo posar a la web un petit qüestionari on la gent indiqui com pot ajudar, ja sigui acollint a casa seva, amb petites aportacions econòmiques, a acompanyant a la gent a fer tràmits a l’Ajuntament o al metge. A l’Ajuntament ja hem rebut oferiments i vam decidir posar el banner per recollir informació i quan els refugiats arribin puguem coordinar-nos tots i fer una actuació més correcta i ràpida”.

Cindy Rando ha dit que els ciutadans havien fet arribar els oferiments a l’Ajuntament per diferents mitjans, des del registre a trobades espontànies al carrer amb regidors. Per aglutinar-los tots i tenir-los identificats s’ha decidit centralitzar els oferiments a través de la web.

Encara no se sap quants refugiats es destinaran a Espanya, i per tant, encara menys a Calella. De moment la ciutat no té determinat a quins llocs es podrien allotjar les persones que arribin i desconeix quins recursos de l’Estat i la Generalitat acompanyaran l’arribada de refugiats. El que si que se sap és que no hi ha data prevista de retorn a Síria, per tant les ajudes no poden ser puntuals i momentànies sinó que s’ha de ser conscient que els refugiats sirians estaran anys al país.  Rando: “És incert el temps que estaran a Calella. Tampoc es preveu d’un any, tampoc. Nosaltres contem que serà llarg el temps d’estada aquí“.

Qui no tingui internet pot anar a fer el seu oferiment al Centre d’Acció Jove de la Fàbrica Llobet-Guri, als matins entre les 8 i les tres del migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *