L’Ajuntament de Canet de Mar es querellarà contra els encaputxats que van treure les creus grogues de la platja

creus_canet_6

Un grup de persones encaputxades es van enfrontar ahir amb membres del CDR de Canet de Mar que custodiaven els símbols que havien clavat per reclamar l’alliberament dels líders socials i polítics que estan empresonats o a l’exili. A resultes d’això, tres persones van resultar ferides. La Policia Local va arribar a identificar part del grup d’atacants i ara els serveis jurídics del consistori estan enllestint la denúncia que presentaran contra ells.

Ho ha confirmat l’alcaldessa de Canet de Mar a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV. Blanca Arbell ha explicat que les persones que es van poder identificar són totes veïnes de la comarca i les vincula al moviment que s’autoanomena Segadors del Maresme.

Estem fent la denúncia en contacte amb la Policia perquè ens entregui les actes i estem recopilant totes les imatges. Ja són coneguts per incursions en d’altres pobles, però hi anaven de nit i matinada; ara a plena llum del dia i amb tota la prepotència que els caracteritza. Ells mateixos han fet un comunicat i van amb la impunitat que els recolza fins que no tinguem Govern. El 155 ens està fent molt mal.

L’alcaldessa de Canet de Mar ha posat de relleu que alguns atacants s’havien cobert la cara amb banderes estelades per aconseguir arribar més fàcilment fins al sector de platja on hi havia les creus grogues. De fet, ella mateixa s’hi va creuar mentre anava pel carrer.

Anaven per la vorera en paral·lel al Passeig de Mar un grup de persones amb estelades i vaig pensar que anaven cap a la platja a fer-se fotos i a manifestar-se. Al cap de mitja hora vaig adonar-me que les xarxes bullien i vaig anar corrent a la comissaria, on tenien part del grup identificat. No tots, alguns es van escapar.

A resultes de l’enfrontament, que alguns van enregistrar amb els telèfons mòbils i van compartir per les xarxes socials, van haver-hi tres persones ferides de poca gravetat. L’alcaldessa Blanca Arbell ha informat que els ferits també presentaran denúncia.

Veïns de Canet de Mar hi havia tres persones ferides. Un amb un punt a la galta, l’altre amb un cop al cap i l’últim amb diverses contusions. Tots estan bé, he trucat a la persona que ahir no va poder venir a manifestar-se perquè li van recomanar 72 hores de repòs perquè no tingués cap complicació. Ara van tots a fer la denúncia.

A tot això, ha confirmat que es convocarà un ple extraordinari per condemnar els fets i que se celebraria entre demà dimecres i dijous.

A Canet de Mar s’han viscut unes últimes hores complicades, que molts mitjans han volgut recollir també a partir de les explicacions que ha donat l’alcaldessa. Però no tants d’àmbit estatal com ella voldria perquè el relat del que està passant a Catalunya arribi al conjunt de la societat espanyola.

Només en castellà he atès un mitjà. A mi m’agradaria que em truquessin més mitjans espanyols per explicar què està passant aquí perquè en tenen una visió distorsionada. Que és el que li interessa a l’Estat espanyol, que està creant animadversió contra els catalans.

Des de Canet de Mar es demanarà una reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes per coordinar la resposta davant les accions de “la gent que està atacant els nostres veïns pacífics, que només defensen el seu dret de llibertat d’expressió”.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. FRANCISCO VELASCO MARQUEZ escrigué:

    Perdonar no había visto esta noticia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *