L’Ajuntament de Calella subvenciona l’IBI a persones en situació de vulnerabilitat

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Fins a finals d’aquest mes d’ocubre es poden presentar les sol·licituds acollir-se a la línia d’ajuts que atorga l’Àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella per afrontar el pagament del rebut de l’IBI. Un impost sobre els immobles que es tenen en propietat i que recapta directament l’administració local. Per aquest exercici del 2016, s’hi destina una partida de 4.000 euros.

Les persones en situació de vulnerabilitat són l’objecte de les subvencions que anualment atorga el consistori sobre l’impost de béns immobles (IBI). És a dir, dirigides a perceptors de pensions no contributives, subsidis de desocupació com perceptors de l’ajuda familiar, la Renda Mínima d’Inserció (PIRMI) i la Renda Activa d’Inserció (RAI), o altres persones que hagin esgotat totes les prestacions.

La subvenció s’aplicarà només a l’habitatge, ni l’aparcament ni el traster en propietat, i serà d’un màxim de 125 euros per rebut de l’IBI. En cas que l’import sigui inferior, se’n cobrirà la totalitat. La partida destinada a la línia d’ajuts és de 4.000 euros i, per tant, permetrà concedir un màxim de 32 subvencions. En cas de rebre més sol·licituds, es farà un sorteig públic entre les persones que reuneixin tots els requisits de la convocatòria.

Entre aquests hi ha el d’estar empadronat a Calella amb una antiguitat mínima de dos anys, i que la unitat familiar disposi, com a màxim, d’un vehicle en propietat.

Les sol·licituds es podran presentar fins el 30 d’octubre. “Es poden presentar de forma telemàtica a través d’Internet o bé presencialment presentant una instància genèrica al Registre de l’Ajuntament, adjuntant la documentació que està indicada a les bases que estan publicades al web municipal”, ha detallat la regidora de Política Social, Margarita valls.

Aquest és el segon any que l’Ajutnament de Calella convoca aquesta línia d’ajuts sobre l’impost de béns i immobles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *