L’Ajuntament de Calella condemna la brutalitat policial de l’Estat espanyol a Catalunya

El ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar ahir al vespre durant una sessió extraordinària una moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya. El text, que va ser consensuat pels grups municipals del PDeCAT, ERC i la CUP, condemna de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat espanyol contra els ciutadans catalans que volen decidir i exercir la democràcia. També es reconeix i s’agraeix l’actitud valenta i de compromís dels més de dos milions de persones que aquest diumenge 1 d’octubre van expressar la seva opinió a les urnes i, en especial, a els persones que van veure el seu dret usurpat.

 

La moció aprovada conté sis acords, entre els quals mostrar la solidaritat amb els ajuntaments dels municipis afectats pels danys provocats per la violència policial i amb les persones que han resultat ferides. Exigir al ministeri de l’Interior el rescabalament pels danys materials causats pels cossos de seguretat de l’Estat en la seva actuació desmesurada a Catalunya. Exigir la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència d’Estat i de la vulneració dels drets humans a Catalunya. També, tal i com va fer hores abans el president Puigdemont, la moció exigeix la retirada immediata dels efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum. Els dos últims punts de la moció passen, d’una banda, per la condemna enèrgica de l’actuació dels cossos de seguretat de l’Estat la nit de l’1 d’octubre a Calella davant d’un grup de manifestants i en la qual agents vestits de paisà van carregar contra els concentrats davant l’Hotel Vila provocant 14 ferits, 4 dels quals amb atenció hospitalària. I de l’altra, per comunicar l’acord a l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Municipis per la Independència, al Ministeri de l’Interior, la delegació del Govern espanyol a Catalunya i a la subdelegació corresponent.

La moció va tirar endavant amb 12 vots favorables i 3 abstencions, les dues dels regidors del PSC i la del regidor de Calella en Comú.

El regidor del PSC, Josep Torres, i el de Calella en Comú, Sebastián Tejada, van mostrar el seu desacord amb un apartat de la moció en què s’explicita que els ajuntaments i els càrrecs electes seran fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern de la Generalitat i Parlament de Catalunya.

Visiblement emocionat, Josep Torres va condemnar la violència que, deia textualment, «era evitable de totes totes i absurda». El regidor del PSC va remarcar que el seu partit no està per la via unilateral ni per la judicialització de la política.

El regidor de Calella en Comú justificava la seva abstenció dient que el compromís de la moció havia de ser més ampli que amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya. Sebastián Tejada mostrava el seu acord en el fons però no en la forma de la moció.

Per la seva banda, la portaveu d’ERC, Cristina Gómez, feia un agraïment a l’alcaldessa per haver convocat el ple extraordinari davant dels moments històrics que viu el país. Segons Gómez, l’esperit de la moció és el reflex del que és Catalunya com a país. Va mostrar el seu suport per totes les persones ferides durant les càrregues policials de diumenge.

Per últim, l’alcaldessa va recordar un dels seus missatges més repetits aquestes últimes setmanes que és que les urnes no divideixen sinó que uneixen i que votar no és delicte.

Montserrat Candini va destacar que els fets que han ocorregut a Catalunya responen a una operació dissenyada pel president espanyol, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria.

El ple va estar marcat per dues absències. La del tinent d’alcaldia de Ciutadania, Xavier Arnijas, i la del regidor del PP, Josep Maria Pérez Basart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *