L’AEU explicarà si podrem viure segurs en un món amenaçat per la inseguretat, els canvis tecnològics, i una imminent Tercera Guerra Mundial

Demà a dos quarts de set de la tarda es fa una nova sessió de l’Aula d’Extensió Universitària. La conferència porta per títol “Poder viure segurs en el món del demà” i anirà a càrrec de la catedràtica de Dret Penal de la facultat d’ESADE de la Universitat Ramon Llull, la doctora Esther Giménez-Salinas.

La catedràtica enfocarà la ponència a explicar com els canvis que està patint el món configuren un futur incert, desconegut, que ja es nota avui en dia amb la inseguretat que domina el món. Esther Gímenez-Salinas: “Tenim la sensació, més o menys, que dominem el que fem, però el futur sembla que sigui tan incert que el que més ens afecta és aquesta sensació d’inseguretat“.

De cara al futur, Esther Giménez-Salinas veu inevitable una Tercera Guerra Mundial, tot i que no es pot saber a hores d’ara quina forma acabarà tenint. I un canvi menys preocupant és la revolució tecnològica, que també ho canviarà tot. “La primera amenaça és la seguretat mundial. La por d’una tercera Guerra Mundial-no amb la forma que es coneix però si els atemptats que estan passant arreu del món-. Fa molts anys que vivim sense una Guerra Mundial i ningú assegura que puguem continuar d’aquesta forma. I l’altra amenaça és la revoluió tecnològica. Però a mi el canvi no em preocupa tant. La possibilitat d’una guerra amb violència descontrolada em preocupa més perquè això s’escapa molt de les nostres mans“.

Esther Gímenez-Salinas ha dit que la inseguretat i la guerra farà que no viatgem segurs enlloc, o fins i tot que no viatgem, i ho substituïm per videoconferències. Això portarà un gran canvi en el tracte humà, i la mateixa catedràtica es pregunta com quedarà la condició humana.

Però davant d’aquest panorama, un missatge per a l’esperança. Ens podem adaptar als canvis, però només ho faran les persones intel·ligents. “No es tracta de no ser, sinó d’intentar fer. Entendre que els canvis estan instal·lats, que han vingut per quedar-se. Aquests canvis afectena  tot, a la política, a la geografia. I no pensar que el passat era millor si no adaptar-se als nous temps, crec que amb una visió ètica i de conservar determinats valors. Peruè allò de “tot s’hi val”, tampoc. La capacitat d’adaptació és la senyal d’intel·ligència més gran que hi ha. La gent intel·ligent s’adaptarà“.

La catedràtica també ha afirmat que moltes professions actuals desapareixeran amb les noves tecnologies,  -d’exemple ha posat la feina de conductor, o la de notari– i altres que derivaran en unes altres de noves i diferents, com la de metge.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Esther Giménez-Salinas, emesa a l’Info Vespre.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *