L’ADIAP denuncia sentir-se humiliada i menyspreada per l’Ajuntament

Parada de l'ADIAP a la Fira de Calella i l'Alt Maresme
Parada de l'ADIAP a la Fira de Calella i l'Alt Maresme

L’Associació Defensa Animal i d’Ajuda a Protectores de Calella (ADIAP) ha denunciat a través de les xarxes socials que es senten humiliats i menyspreats per part de l’Ajuntament per no permetre’ls posar una parada a la Fira de Nadal. Una situació que considera que és un càstig per un conflicte que arrosseguen des de fa temps.

Anna Maria Soler, presidenta de l’ADIAP, ha explicat que els fets es remunten a fa un any, durant una trobada que va tenir amb el regidor de Medi Ambient, Marc Buch, de qui denuncia que va rebre un tracte humiliant, foteta i, fins i tot, masclista.

Tot ve de molt lluny, de fa més d’un any, que vam anar a l’Ajuntament a parlar amb el senyor Marc Buch, president del PDeCAT de Calella i regidor de Medi Ambient, sobre unes colònies de gats, si desparasitar-los, i vaig rebre d’ell un tracte humiliant, xulesco, foteta i m’atreviria a dir que masclista. Dic això perquè si hagués sigut jo un home segur que aquest senyor no m’hagues parlat com em va parlar. Des de a veure perquè tenia més dret un gat que una puça i anar insistint, rient-se, que em vaig trobar molt violentada. Quan vaig sortir de l’Ajuntament, com que vaig comprendre que no era un tracte correcte per part d’un servidor públic, vaig escriure una carta a Facebook, que va arribar a moltes persones. Em va trucar ell l’endemà suggerint que tragués la carta i jo m’hi vaig negar al·legant el meu dret a la llibertat d’expressió.

Soler ha afirmat que fa més d’un any que van presentar dues instàncies, dirigides al regidor Buch i a l’alcaldessa respectivament, de les quals no han rebut resposta. Soler ha exposat que tant des de l’ADIAP com des del Pacma, el Partit Animalista, es senten menyspreats per no ser tinguts en compte per l’Ajuntament.

La presidenta de l’ADIAP s’ha mostrat molt agraïda a la regidora de Fires, Núria Parella, per les facilitats a l’hora de posposar la Fira Animalista degut a la pluja. Un tracte diferent al que van rebre en el cas de la Fira de Nadal. Soler ha explicat que l’Ajuntament li va comunicar que no hi podien participar per falta d’espai. Segons Soler, les fotos demostren que si que hi havia espai i que no els han deixat posar una parada per recaptar fons pels animals com a càstig.

A finals d’octubre ens van trucar dient que havien fet la reunió i que nosaltres no teníem lloc per posar la nostra parada. Nosaltres ens hem esperat fins aquests dies a dir-ho perquè vam pensar que potser si que és veritat que està la plaça plena. Però hi havia molts espais buits i total per posar una taula d’aquelles teníem lloc de sobres. Això ens porta a pensar que és un càstig per part d’aquest Ajuntament que demostra que és molt antidemocràtic; precisament un partit que es diu demòcrata fa el revés de la democràcia perquè castiga a les persones que diuen la veritat perquè la carta que vam escriure i el que expliquem és el que ens ha passat a nosaltres.

Soler considera que el govern no accepta les crítiques, comparant la seva actitud amb la del franquisme.

Jo crec que són una sèrie de circumstàncies que no ho paeixen perquè són una gent que no accepten les crítiques. Això és com el temps que em recorda la meva joventut, quan hi havia un senyor que governava fa uns 40 o 50 anys i el que deia alguna cosa que no li agradava, «al paredón». Aquí no t’ho fan així però et castiguen d’una altra manera.

La presidenta de l’ADIAP ha explicat que han elevat les seves queixes al Síndic de Greuges de Catalunya perquè consideren que el comportament del govern és antidemocràtic, antianimalista i de menyspreu cap a l’ADIAP i cap al Pacma.

Vam enviar un informe al Síndic de Greuges perquè ja n’estàvem tips dels gats que ens desapareixien, dels gats que trobàvem morts, aquest senyor de l’Ajuntament sense voler rebre’ns, l’alcaldessa tampoc ha tingut la voluntat política ni de parlar amb el partit animalista ni amb nosaltres i tot estava en un descontrol total. Nosaltres hem agafat informes dels veterinaris, fins i tot d’un laboratori de Barcelona imparcial. La queixa de tot el que se’ns ha fet, la carta que vam publicar que per culpa d’aquesta carta, crec jo, ve tota aquesta represàlia i tot això s’ha enviat al Síndic de Greuges.

Anna Maria Soler ha lamentat que no han pogut fer a Calella la campanya de Nadal a favor de l’adopció enlloc de la compra de gossos, una campanya que si han fet als pobles veïns.

Amb aquest escrit, la presidenta de l’ADIAP denunciava sentir-se humiliada i menyspreada per part de l’Ajuntament.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la presidenta de l’ADIAP, Anna Maria Soler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *