La segona superlluna del 2018

Foto: NASA

El fenomen es produirà demà dimecres 31 de gener aquí a Catalunya: quan surti, i per la seva proximitat a la Terra, es veurà més gran que l’habitual. Però aquesta segona superlluna en només un mes -una coincidència que fa que prengui el nom de lluna blava- haurà sigut especialment extraordinària als Estats Units d’Amèrica. Des d’aquest indret del planeta, a la mitjanit d’avui hora d’aquí, la visió del satèl·lit taparà el Sol i formarà així un eclipsi. Això serà a la matinada hora d’aquí. La superlluna i l’eclipsi provocaran un tercer fenomen astronòmic: la lluna de sang vermella.

La superlluna es dona quan el satèl·lit, i dins la seva òrbita, es troba en el punt més pròxim a la Terra. Això fa que es vegi entre un 10% i un 15% més gran que l’habitual. És el que es percebrà des de Catalunya a partir de les 3 de la tarda. Però aquest fet coincidirà demà amb altres fenòmens que, tots junts, li atorguen un caràcter de tot atípic. De fet, no passava feia 150 anys. L’únic inconvenient és que només seran perceptibles des dels Estats Units d’Amèrica.

Són un eclipsi lunar que, a la vegada, provocarà el que s’anomena la lluna de sang. Durant l’eclipsi, l’atmòsfera de la Terra filtrarà la llum blava i verda dels rajos solars, però deixarà passar la roja. Això farà que la Lluna es tenyeixi de vermell.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *