La mobilització de la pagesia creua el Maresme reclamant suport social per millorar el sector

marxa_pagesa

La Marxa Pagesa per la dignitat de l’activitat agrària catalana passarà avui pel Maresme. Seran els tractors que van sortir ahir des de Girona, en la primera jornada de mobilitzacions convocada pel sindicat Unió de Pagesos. Els pagesos del nord i sud de la comarca s’hi afegiran demà dissabte: sortiran de bon matí per sumar-se a la tractorada que acabarà a Barcelona. Amb tot, el sindicat no té constància de la participació dels pagesos de Calella a la marxa, però sí d’altres poblacions com Pineda de Mar i Santa Susanna, o també Palafolls.

El palafollenc Miquel Riera, afiliat d’Unió de Pagesos, ha recalcat que la marxa pretén que la societat en general prengui consciència de la situació “límit” en la que es troba el sector agrari català. Diu que se senten abandonats per l’administració tot i que l’activitat que desenvolupen resulta essencial per al manteniment del país.

“Els pagesos som un 2% de la població activa, per tant no som molta gent però sí tenim molta representativitat i pes perquè endrecem molt territori. A més, si ens omplim la boca de la sobirania alimentària i del fet que apostem pel menjar de proximitat, però no tenim pagesos, i que volem un territori endreçat i que els boscos no es cremin, és necessari que els pagesos treballin i hi visquin”, ha declarat a Ràdio Calella TV.

Riera insisteix en què no és únicament un problema del sector o de l’administració, sinó que les dificultats amb què es troben per treballar la terra està tenint ja conseqüències en el conjunt de la societat. A ella s’apel·la amb la Marxa Pagesa que va sortir ahir de ciutat com Figueres, Lleida o Amposta, que avui recorrerà el Maresme, des de Tordera fins a Badalona passant per Mataró, i que demà confluirà a la ciutat de Barcelona.

La tractorada ha estat convocada pel sindicat Unió de Pagesos, diuen, en un moment en què Catalunya està definint un “nou model de país”. Volen també l’activitat agrària sigui un dels aspectes sobre el que es reflexioni i s’obri debat social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *