La Llopasfera 2015 fa un pas endavant

Llopasfera, l'any passat

La trobada es farà el dissabte 3 d’octubre a la Fàbrica Llobet-Guri, i no a un establiment hoteler com fins ara. I a més de les xerrades habituals sobre noves tecnologies hi haurà també espais d’exposició on es mostraran diferents projectes relacionats amb el tema de la Llopasfera d’aquest any.

El tema triat per a la novena edició de la Llopasfera és «Noves professions i professionals reciclats». Es faran fins a una dotzena de ponències amb persones que treballen en oficis relacionats amb les noves tecnologies, o bé que han deixat la seva antiga ocupació per dedicar-se a un ofici relacionat amb l’era digital.

El funcionament de les ponències és el mateix que els anys anteriors. Cada persona disposa de 10 minuts per explicar el seu projecte, però aquest any hi ha una novetat important, i és que a banda de les xerrades hi haurà espais expositius on vuit professionals podran mostrar alguna de les seves activitats.

Entre les ponències n’hi ha una del calellenc Marc Batlle, que és entrenador personal, i Mercè Taus, que és «personal shopper». Intervindrà també Txell Costa, que va deixar la seva ocupació tradicional i va fer un canvi per passar a dedicar-se a activitats relacionades amb les noves tecnologies. Natxo Varona parlarà del món dels drons, aparells no tripulats que estan agafant empenta dins el món digital i d’enregistrament d’imatges aèries.

Hi intervindran Mun Bau, emprenedora, curiosi i inqueta, Manel González, llicenciat en ciències físiques i de l’esport i l’informatic Oscar Orts.

Josep Barri, un dels organitzadors de la Llopasfera, ha destacat la darrera ponència del programa, que serà a càrrec d‘Albert Cuesta, professional i analista del món digital i noves tecnologies de reconegut prestigi al sector. La xerrada es dirà “obsolescència programada o consum responsable”. Parlarà de com els objectes relacionats amb les noves tecnologies tenen aquesta durada tan curta. “Serà una xerrada molt interessant“, ha dit Josep Barri. 

Dins de l’espai expositiu hi haurà Josep Busquets, calellenc, que presenta un portal digital que ha obert sobre activitats comercials de la ciutat, que també farà una ponència.

A les taules d’expositors també s’hi podrà conèixer l’impressió 3D, i un apartat sobre com potenciar la marca personal amb Carmen Maria Cubero.

Josep Barri ha considera que estava molt bé el format que tenien fins ara però que aquest any han volgut “fer una mica més, intentat també que alguns dels ponents fossin gent que ja tenia una activitat professional concreta i que per una sèrie de qüestions l’han canviat i han anat a parar cap a les noves tecnologies“.

L’assistència habitual a la Llopasfera ha oscil·lat al voltant d’unes 120 persones, però aquest any el nombre de públic pot augmentar a causa del canvi d’escenari i l’ampliació del ventall de ponents i expositors.

L’entitat organitzadora demana que qui hi vulgui anar s’inscrigui, de forma gratuïta, a través d’un formulari que es pot trobar a la web llopasfera.cat, per tenir una idea de quanta gent hi anirà i poder preparar un sorteig final d’objectes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *