La depressió centra el Dia Mundial de la Salut

depressio

Avui 7 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Salut. Enguany la diada està centrada en la depressió, una una malaltia molt freqüent que provoca una alta discapacitat i un fort impacte social.

cartell_depressio_omsSegons les Nacions Unides, les persones que pateixen depressió són víctimes d’una forta estigmatització, cosa que fa que, fins i tot en els països desenvolupats, més de la meitat de les persones que la tenen no siguin diagnosticades ni tractades. Un dels objectius de la jornada d’avui és conscienciar sobre la necessitat de millorar el reconeixement social d’aquesta malaltia per facilitar l’accés als tractaments. El director mèdic de la Comunitat Terapèutica del Maresme, el doctor Guillem Homet, ha explicat que el més important és detectar a temps els símptomes de l’inici d’una depressió:  “Quan un està desganat, no té ganes de fer res, res li fa il·lusió, no té forces per fer res, tot se li fa una muntanya, detectar això és per pensar que és un problema que requereix un tipus d’ajuda. No té perquè ser psicofarmacològica, però algun tipus d’ajuda sí.”.

La depressió afecta a persones de totes les edats i condicions socials. Provoca angoixa i afecta a la capacitat de les persones de portar a terme una vida normal. El doctor Homet subratlla però que no s’ha de confondre tristesa amb depressió. La tristesa, segons ell, forma part de la vida i és un estat d’ànim que tot individu ha d’experimentar per evolucionar.
El doctor Guillem Homet explica que no totes les depressions acaben en suïcidi. Actualment, el suïcidi és la segona causa de mort entre les persones de 15 a 29 anys.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *