Insisteix a empadronar-se al pis que ocupa

Mohammed el Fallak, envoltat de membres de la PAH-Stop Deshaucios, reclamant el seu empadronament

Mohammed el Fallak va acudir dijous passat a l’Ajuntament de Calella per interessar-se sobre la seva sol·licitud d’empadronament a la ciutat. Viu en un pis ocupat i vol que aquest consti com el seu domicili habitual, basant-se en els criteris que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha traslladat als organismes locals, que són els que gestionen el registre del padró. Fa tres mesos que va iniciar els tràmits i encara no ha rebut cap reposta formal, per escrit, la qual cosa el desconcerta. Amb tot, diu que no llençarà la tovallola.

I per això, dijous passat mateix va anar a les dependències municipals per presentar un altre escrit de defensa. Exposa que el personal d’allà li va dir que actualment no consta en el registre del padró municipal, però sense haver pogut treure l’aigua clara sobre la resolució del seu expedient.

“Del 14 de febrer quan vaig presentar la instància al 14 de maig han passat tres mesos i per això vaig anar a preguntar si estava empadronat. A la recepció em van dir que no, però ja tenia un altre escrit per entrar d’instància en què argumentava els criteris de l’INE”, ha explicat el sol·licitant en declaracions a Ràdio Calella TV, tot lamentant el retard que s’està acumulant. “Ja no sé què he de fer, la senyora alcaldessa es resisteix”, es lamenta.

La seva determinació per aconseguir l’empadronament a Calella és clara. Ho necessita per poder refer la seva vida al país que el va acollir fa 28 anys. Ha passat uns anys de dificultats com a conseqüència de la crisi econòmica i espera revertir aquesta situació que el va portar, fa unes setmanes, a marxar a França per poder treballar.

“Necessito l’adreça i, amb això, podré anar a l’INEM i canviar-me la targeta sanitària; sinó no puc fer res. Em sento com quan vaig arribar aquí fa 28 anys, després de tot el viscut aquí. He de donar gràcies al país, però quan estàs a baix et trobes qui t’enfonsa encara més. Això no és la democràcia”, ha afegit.

Mohammed el Fallak ha agraït el suport que li està donant la PAH-Stop Deshaucios en aquest procés. La plataforma de suport a les persones desnonades ha confirmat a Ràdio Calella TV que el dijous vinent exposaran el cas a l’equip del Síndic de Greuges amb motiu de la seva visita a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *