Incidir en els joves, la salut i les cambreres de pis, entre les propostes d’ERC per al nou Pla Local d’Igualtat

igualtat_gènere_home_dona

La secció local d’ERC ha fet públiques les aportacions que ha presentat en l’elaboració del segon Pla Local d’Igualtat, un document que es troba en elaboració. El partit republicà ha subratllat la importància de fer una avaluació de les accions que es van portar a terme al primer Pla i una valoració de la seva aplicació amb l’objectiu de no partir de zero sinó tenir una base sobre la que treballar.

La portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez, ha reiterat que calen “accions concretes” que realment es puguin aplicar. Entre les propostes del partit republicà, ha destacat la necessitat d’una campanya per evitar la reproducció d’actituds masclistes entre els joves i un grup específic per treballadores del sector turístic i cambreres de pis.

Ens preocupa molt el tema de la reproducció de rols de les actituds masclistes que a vegades veiem en diferents fronts i per tant el que proposàvem és incloure una campanya específica promoguda per l’Ajuntament sobre com evitar aquestes conductes, sobretot pensant en joves i en actituds de domini, de control sobre les noies, etc. L’altre ve a ser un grup específic de treballadores del sector turístic i cambreres de pis, perquè ens sembla que la nostra ciutat, a diferència d’altres, el sector serveis i, específicament, el sector turístic i les cambreres de pis, amb la planta hotelera que tenim, implica una realitat que també creiem que l’hem de treballar des del punt de vista del pla d’igualtat d’oportunitats.

El camp de la salut és un altre dels punts importants d’ERC, que proposa la redacció d’un document conjunt amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Una altra de les propostes que fèiem, com que hi havia un àmbit concret que es parlava de temes de salut, la possibilitat que es treballi un document conjuntament entre l’Ajuntament i la Corporació de Salut amb la finalitat de promoure un tracte de sensibilització, de visibilització, de generació d’oportunitats en clau de gènere i salut. També apuntàvem que aquesta és una línia que des del Departament de Salut s’està treballant molt i és un objectiu d’aquesta legislatura de treballar en clau de gènere.

Gómez ha explicat que també han plantejat incloure la participació de dones de diversos àmbits i professions en l’elaboració del document, així com afegir el punt lila informatiu que s’instal·la a la carpa de Barraques com a eina en l’àmbit de la violència masclista.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la portaveu d’ERC Calella, Cristina Gómez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *