“Ho tornarem a fer” cada divendres amb música i poemes

Aquest divendres ha tingut lloc el primer Aniversari de Música i poemes per la llibertat amb una activitat reivindicativa que mostra tots els cartells que s’han fet per aquestes trobades, una parada informativa i l’acte de la campanya “Ho tornarem a fer” amb la participació de Jordi Domingo, i Agustí Alcoberro.

Com cada setmana, un grup de calellencs s’ha reunit aquest divendres per exigir l’alliberament dels líders polítics i socials empresonats. Coincidint amb el primer aniversari d’aquestes trobades han canviat d’ubicació i aquest cop des de la plaça de l’Església han muntat una exposició de tots els cartells promocionals de les trobades de Música i poemes per la llibertat. A més, s’ha realitzat un acte de la campanya Ho tornarem a fer d’Òmnium Cultural per denunciar la regressió democràtica a l’Estat espanyol, en el qual hi ha assistit Jordi Domingo, vicepresident del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent; Agustí Alcoberro, historiador i vicepresident de l’ANC; i Montse Ortiz, vocal de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, qui en aquest debat s’ha explicat en què consisteix la desobediència civil que proposa Jordi Cuixart.

És una estratègia d’acció molt poderosa. El que ens planteja és que davant d’una llei injusta com a ciutadans/es tenim el dret i, fins i tot diria, obligació en un determinat moment, desobeir aquesta llei o norma que pot tenir conseqüències negatives cap a altres drets fonamentals. La clau d’una desobediència civil és que ha de ser col·lectiva, pública, conscient, organitzada i qui està exercint aquesta desobediència civil ha de ser conscient que hi haurà unes conseqüències.

En aquest sentit Domingo, que també ha participat en el debat, diu que després negativa dels partits i de l’Estat s’han “hagut de dissoldre com a Consell emparat pel departament de Presidència de la Generalitat i hem traslladat aquesta iniciativa a la societat civil”. Per això ara es proposen unes jornades formatives.

A partir del setembre es faran set jornades formatives perquè la gent conegui els temes que tractaran diferents experts. Aquestes jornades donaran punt inicial als debats que s’han de fer des de la ciutadania.

Aquests debats de petit format -autoconvocats per les persones o convocats per les associacions- recolliran informació que sintetitzarà el Fòrum Cívic i Social. Iniciativa que han fet altres països -Equador, Bolívia, Xile- però en aquest cas amb un Estat a favor. L’historiador Alcoberro explica que el dret a l’autodeterminació és legítim.

Es tracta de continuar treballant arreu del país amb l’objectiu previst que és: ajudar a la llibertat dels presos i el procés que hem iniciat cap a la independència. I també crear el clima que cal de cara l’11-S que pot ser una diada crucial.

L’aniversari ha finalitzat amb l’actuació del grup empordanès Cantem per la llibertat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *