Greenpeace alerta de l’alta pressió urbanizadora del tram litoral Mataró-Malgrat de Mar

És una de les 53 zones “amenanaçades” per la nova bombolla immobiliària a la costa peninsular, segons adverteix l’organització ecologista. Són trams que no estran protegits mediambientalment i tindrien una bona comunicació. Dos aspectes que converteixen aquestes ubicacions en especialment atractives per als promotors immobiliaris i també administracions, on es podrien projectar noves infraesctructures.

En el seu informe Protección a toda costa 2017, Greenpeace parteix de la hipòtesi que s’està produint una nova era daurada del totxo. Assenyala aquest tram del litoral maresmenc, entre la capital i Malgrat de Mar, al límit de la província de Girona, com una de les més susceptibles a acollir nova urbanització perquè el desenvolupament actual ha deixat espai lliure a primera línia.

Greenpeace proposa posar en valor les figures de protecció mediambiental i fer un planejament del litoral en el seu conjunt, i no “municipi a municipi”.

Segons dades aportades per l’organització ecologista, la província de Barcelona és la que registra el tercer volum més d’artificialitat en la zona de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT). És actualment del 69% de la superfície, el doble que ara fa 25 anys.

En una entrevista a l’Info Vespre amb Maria José Caballero, portaveu de Greenpeace i una de les investigadores del informe “Protección a toda cpsta 2017” ha explicat les conclusions més generals de l’estudi. Podeu recuperar l’entrevista sencera

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *