Francesc Grau i Viader inspira la descoberta patrimonial i literària de Calella

L’escriptor local i el seu llibre “Calella Flash-back” defineixen la ruta de descoberta patrimonial i literària de la ciutat, inclosa en la guia “25 Literarutes pel Maresme” que la xarxa comarcal de biblioteques ha editat per Sant Jordi. El recurs inclou un document audiovisual que mostra els nou indrets calellencs que Francesc Grau i Viader va assenyalar en el llibre. Divendres se’n va fer la projecció a la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça, activitat inclosa en la programació del seu desè aniversari.

Les Biblioteques Municipals del Maresme han presentat per Sant Jordi la primera edició de la guia 25 Literarutes pel Maresme, que convida a descobrir patrimoni local des d’un punt de vista literari.

Calella s’ha basat en l’obra de Francesc Grau i Viader, autor local reconegut amb la Medalla d’Or de la Ciutat, per traçar l’itinerari propi. Proposa recórrer en família un total de nou indrets de la ciutat: la Roca Grossa, la Platja de la Vinyeta, el mirador, el Far i Les Torretes, el Barri de Pequín; i a la zona centre, la Plaça de l’Ajuntament, la Parròquia i el carrer Raval. El trajecte acaba al Parc Dalmau o els Pins de Can Pelayo, que és com se l’anomena al llibre Calella Flash-back. Des d’aquest punt alçat, on es pot gaudir d’una magnífica vista de Calella amb el mar de fons.

La guia es pot consultar per mitjà de l’aplicació per a mòbils que disposen les Biblioteques Municipals del Maresme, acompanyada de fragments de l’obra i amb la geolocalització de cada punt del recorregut. Però també n’han produït uns vídeos, que ofereixen un tast de l’experiència de descoberta. En el cas de Calella, l’encarregat de guiar el trajecte és el tinent d’Alcaldia de Ciutadania i Cultura, Xavier Arnijas.

 

El llibre Calella Flash-back ha estat l’escollit, enguany, per protagonitzar la lectura pública de Sant Jordi que organitza la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça, i que va anar a càrrec dels alumnes i exalumnes de l’Oficina de Català de Calella, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Es va fer divendres a l’equipament cultural i era una de les activitats incloses en la programació del seu desè aniversari a les actuals instal·lacions, a l’edifici de Can Salvador de la Plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *