Els sons de l’1 d’octubre de 2017

votacions1O2017

La jornada de l’1 d’octubre es va viure amb molta intensitat a tots els pobles de Catalunya. A Calella van votar 5.975 persones, el 46,68% de les persones amb dret a vot. A la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”, el 85% dels calellencs va respondre SI i el 13% es va decantar pel NO.

Enmig d’un ambient reivindicatiu hi van haver moments molt emotius, moments de tensió i moments d’il·lusió. De bon matí, Xavier Gamell, d’Òmnium Montnegre, va anunciar que el cens seria universal.

Davant les imatges de càrregues policials a diversos punts de votació d’arreu de Catalunya, els responsables dels col·legis calellencs tenien previst tancar els centres i amagar les urnes. El regidor de la CUP, Jan Catà, tranquil·litzava als votants en una de les falses alarmes que va obligar a tancar les portes de l’Escola Pia.

En tot moment, els organitzadors cridaven a la calma i a la resistència pacífica. Jaume Planas, d’Òmnium Montnegre, demanava que la gent protegís les escoles formant cordons però amb calma i serenor.

Un cop fet el recompte, l’emoció va portar als votants a cridar una de les consignes més repetides durant la jornada: «hem votat».


Així es va viure la jornada del referèndum a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *