[AMPLIACIÓ] Els partits independentistes porten al Ple Municipal una moció per exigir l’alliberament de Sànchez i Cuixart

PDeCAT, ERC i la CUP han acordat una iniciativa perquè l’Ajuntament de Calella es pronunciï en defensa dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, que dilluns van ingressar a presó preventiva acusats d’un presumpte delicte de sedició pels fets del 20 de setembre davant la seu del Departament d’Economia.

El text de la moció denuncia que aquesta sigui una mostra més de la judicialització del conflicte polític entre els governs de Catalunya i l’Estat espanyol, i que aquest últim “no sap resoldre amb diàleg i negociació”. “Posa en greu risc els valors democràtics”, alerta l’escrit, en el qual s’insisteix que s’ha empresonat els líders de les entitats civils independentistes per “les seves idees, per manifestar-se pacíficament, i donar veu al poble”. També es fa referència a les accions dictades pel Govern del PP de “perseguir la llibertat d’expressió, censurar els mitjans de comunicació i coaccionar la llibertat d’informació, i que privi de la llibertat de reunió i de manifestació”.

La proposta d’acord que dilluns debatrà el Ple Municipal inclou la petició d’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, respectivament.

Declarar que “s’estan vulnerant les llibertats de les persones” i denunciar la manca de separació de poders a l’Estat Espanyol. I també recull un punt d’acord que fa referència al paper de les institucions europees en aquest afer: se’ls demana que “no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura”.

Buch (PDeCAT): «No entenen res. Es deuen pensar que tancant dues persones callaran un poble sencer»

Gómez (ERC): «No ens queda més remei que respondre de manera contundent i conjunta»

Catà (CUP): «Ja és hora que comencin a caure màscares en el sí de l’Ajuntament de Calella»

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *