Els geganters arriben amb força a la Festa Major petita

10524357_921244214590466_1417914559709152537_n

La Colla de Geganters i Grallers de Calella organitza diverses activitats aquesta Festa Major de Sant Quirze i Sant Julita, entre elles una novetat: una trobada de gegantonets, prevista per diumenge al matí. Però també hi haurà trobada de bestiari, concert de gralles, la cercavila tradicional i la visita d’un grup musical de Costa Rica.

La trobada de gegantonets serà amb figures de màxim dos metres i que porten nens i nenes fins als 10 anys, tipus el Quirze i la Minerva que porten els infants de la colla de Calella. Per això es tracta de gegantonets i no pas de gegantons, que ja són figures més grans.

maxresdefaultLa festa començarà amb un esmorzar per als infants de les colles convidades i jocs, inflables i tobogans. A quarts de 12 es farà una cercavila amb 9 colles convidades i la de Calella, des de Plaça Catalunya fins la Plaça de l’Ajuntament. El cap de colla dels geganters, Francesc Subirana «Subi» ha explicat que la festa vol ser un regal per als petits de la colla que tant s’han esforçat en els darrers anys. De fet, ells en són els totals protagonistes. “La colla va creure oportú que la nostra canalla gegantera, amb l’esforç que van fer per Ciutat Gegantera per fer els balls protocolaris amb els nostres gegantonets de Calella, es mereixien aquesta trobada. I un nen de la nostra colla, en Ferran Negre, ha agafat tota la responsabilitat de trobar les colles“.

DSCN7167I enguany per Festa Major petita hi ha també una novetat destacada, i és la visita a la ciutat de la colla musical Cimarrona de Costa Rica. El dijous 16 de Juny a les 11 del matí, a la Plaça de Catalunya, aquest grup oferirà un concert, i a la tarda faran una cercavila des de l’Escola Pia del Carrer Sant Pere fins la Plaça Maresme, acompanyats del grup de grallers de La Llacuna.

Un cop a la Plaça Maresme es reuniran amb la Colla de Geganters de Calella per fer junts la tradicional cercavila fins la Plaça de l’Ajuntament. “Aquest grup de música ens va acompanyar per  Ciutat Gegantera el 2013 i estan com agermanats amb el poble de la Llacuna i els seus gegants. Ara estan fent una gira per Europa i ara dóna la coincidència que estan a la Llacuna“.

Les activitats de la colla de gegants continuaran dissabte dia 18. A les sis de la tarda la secció de gralles de la colla oferirà un concert a la Plaça de l’Ajuntament amb melodies de cercavila i cançó adaptada per a gralla.

maxresdefault1La formació de concert és de sis integrants, però aquest any serà de quatre músics, cosa que incrementa el nivell d’exigència. La voluntat és que el concert s’inclogui ja permanentment a la programació de la Festa Major petita. Marta Tarridas, de la secció musical de la colla de geganters, ha fet cinc cèntims del que es podrà escoltar al concert. “Hem anat millorant el repertori de música de gralla i aquest any incorporem cançons noves, conegudes, versions de sèries de televisió, també fem unes sardanes curtes, i tornem a recuperar cançons que havíem fet feia temps i les hem anat millorant. I incorporem un instrument nou que és la gralla baixa. Fins ara només tocàvem amb gralles seques i dolces, de claus, i ara hem incorporat aquest nou instrument i esperem que soni tot molt bé“.

eix-el-basilisc-de-mataro-42692 I al cap d’una estona es farà la plantada de la Trobada de Bestiari. És la vuitena trobada i s’hi veuran bèsties de foc espectaculars. Francesc Subirana “Subi”: “Presentarem quatre figures. Dues repeteixen a Calella i els altres són novetats. La plantada serà a les 8 del vespre a la Riera Capaspre i a les 10 serà l’inici de la cercavila de bestiari pel carrer Jovara, Romaní,  Plaça de l’Església i Plaça de l’Ajuntament“.

Tot plegat un reguitzell d’actes diferents i per a tots els públics que fan que la colla arribi amb força a aquesta festa major petita de Sant Quirze i Santa Julita.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *