Els camins segurs a l’escola estaran senyalitzats abans que acabi el curs

Els nens i nenes volen poder anar caminant a l’escola i fer-ho de manera pràctica i segura. La mobilitat va ser un dels temes que es van tractar en l’últim Consell dels Infants, i d’això en va resultar el projecte de camins escolars al qual s’ha posat fil a l’agulla. Aquests dies, a l’entorn d’El Carrilet, s’han fet proves del pintat de les petjades de la llopa que senyalitzaran els itineraris segurs per dirigir-se a les quatre escoles de primària de Calella i a la llar d’infants municipal. El procés s’ha allargat en el temps perquè el consistori va encarregar-ne la supervisió tècnica a una empresa especialitzada, però la idea és que estiguin a punt abans que acabi el curs.

La tinent d’Alcaldia d’Educació, Núria Parella, ha explicat que els camins segurs a l’escola dirigiran els nens i nenes per carrers segurs i accessibles. Aquest últim va ser un aspecte molt cuidat en el procés de definició del projecte, impulsat des del Consell dels Infants.

Un dia hi va participar l’ADIAM, l’Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme, que els van acompanyar a fer els circuits amb cadires de rodes, caminadors, els ulls i les orelles tapades per veure les dificultats i aconseguir que els camins fossin segurs.

Els itineraris escolars es senyalitzaran pels carrers que condueixen als centres escolars per mitjà d’unes petjades de llopa que es pintaran a terra, d’un únic color verd. L’indicatiu també va ser escollit pels consellers infantils d’entre les diferents propostes que se’ls va presentar. El principi i el final dels camins estaran identificats per un rètol en forma de llapis.

On s’inicien els camins segurs hi haurà un llapis que indica la direcció a l’escola (…) Són els camins que ells van treballar perquè sigui pràctic arribar caminant a l’escola, i els assenyalarem amb la petjada de la llopa, que és el símbol que van escollir, perquè els segueixin. Hi haurà uns cartells amb un llapis indicant que són els camins segurs.

Ara s’estan fent proves de pintura a l’entorn de la llar d’infants municipal, que s’ha incorporat al projecte perquè es troba en un sector urbà on s’hi concentren diversos equipaments educatius. La idea és tenir-lo enllestit abans que acabi el curs, provar-lo i fer-hi retocs en cas que sigui necessari.

És la fase 1, veient com funciona, els camins s’allargaran o s’escurçaran, o es modificaran. A banda del treball del Consell dels Infants hi ha hagut una empresa de mobilitat que ha ajudat a dissenyar els circuits, dins els quals hem inclòs l’escola bressol El Carrilet. Tot i que està adreçat principalment a les escoles de primària.

La tinent d’Alcaldia d’Educació ha posat de relleu l’interés que han manifestat els infants per tenir un espai públic que prioritzi els vianants per davant del transport rodat. En general, Parella diu que el funcionament del consell demostra que els nens i nenes de Calella són molt participatius i estan fortament implicats amb la ciutat i la seva gent.

Funciona molt bé, són molts responsables i participatius. Estan veient els resultats de la seva feina: el primer any van dissenyar la ludoteca de la fira, van acabar el juny i el setembre ja ho teníen. Aquest any estem trigant una mica més, però confiem que els agradi i n’estiguin satisfets.

L’actual Consell dels Infants, constituït el passat mes de novembre, té l’encàrrec de promoure i pensar activitats esportives per a nens i nenes amb discapacitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *