Els calellencs compleixen amb el calendari de vacunacions, sobretot en l’etapa infantil

Aquesta setmana es commemora la Setmana Internacional de la Immunització, amb l’objectiu de que la població prengui consciència de la importància i la necessitat de vacunar-se. En una entrevista a l’Info Migdia, l’infermer i responsable de vacunes del CAP de Calella, Jaume Arnau, ha explicat que la majoria de veïns de la ciutat es posa les vacunes corresponents, especialment en l’etapa infantil.

Que és justament l’etapa en la que més vacunes hi ha programades.

Jo penso que sí, sobretot en l’etapa infantil, aquí a Calella la majoria de gent, almenys les que venen aquí al CAP que no van a clíniques privades o algú que potser no en tenim constància, però la majoria sí que segueix el calendari vacunal. La majoria de vacunes es posen a l’etapa infantil, tots els nens realment acaben als 14 anys amb moltes vacunes, molt ben vacunats, i que després només necessiten algunes dosis de record o alguna vacuna puntual, però actualment s’està posant molta immunització.

El calendari de vacunacions sistemàtiques vigents a Catalunya data del 2016. Protegeix contra 15 microorganismes mitjançant 12 vacunes, totes elles gratuïtes. Tot i així, hi ha altres vacunes recomanades que no estan subvencionades. Les ha detallat Jaume Arnau.

Actualment, d’aquestes que són recomanables però no estan dins del calendari vacunal tenim per el meningococ b, que és per un tipus de meningitis, que és la Bexsero, que és una vacuna que va ser molt mediàtica, va sortir bastant per la televisió també per manca de subministrament i que no es trobava a les farmàcies. L’altra que s’està posant és contra el rotavirus, que el rotavirus provoca un tipus de gastroenteritis en els nadons, llavors també es recomana posar-les. De moment, són les dues que no estan dins del calendari vacunal i no estan subvencionades.

La Organització Mundial de la Salut (OMS) ha aprofitat la Setmana Internacional de la Immunització per fer una crida a incrementar les cobertures per al bé comú. Enguany sota el lema “Protegits col·lectivament – #LesVacunesFuncionen”, la OMS subratlla la importància que té la vacunació en la prevenció de malalties. Segons el Departament de Salut, cada any s’eviten més de 33.000 casos de malalties entre les vacunes incloses en el calendari vacunal, unes vacunes que tenen una efectivitat de més del 90%.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’infermer i responsable de vacunes del CAP de Calella, Jaume Arnau.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *