Els alcaldes del Maresme analitzen avui la seguretat del territori amb el conseller d’Interior

El Consell Comarcal del Maresme celebra aquesta tarda dos consells extraordinaris d’alcaldes. Sobre la taula, d’una banda la seguretat i la prevenció i, de l’altra les conseqüències sobre el litoral pel temporal marítim de la setmana passada. Un temporal que va afectar, sobretot als passejos marítims de Pineda de Mar i Malgrat.

El primer està previst per a les 5 de la tarda i comptarà també amb la presència dels regidors de Seguretat dels municipis juntament amb els caps de les policies locals. Un consell que estarà presidit pel conseller d’Interior, Jordi Jané. Està confirmada la presència de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Torrent. Segons fonts del Consell Comarcal, els alcaldes posaran sobre la taula la seva preocupació per l’increment dels robatoris en algunes zones del baix Maresme. Agilitar el traspàs d’informació entre Mossos d’Esquadra i policies locals serà un altre dels temes que volen abordar aquesta tarda.

Els alcaldes preocupats per la desaparició de les platges per culpa de les llevantades

El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Ángel Martínez, ha parlat avui sobre el problema de les llevantades que pateix el territori, i que en l’últim episodi ha afectat especialment a les poblacions de Pineda i Malgrat de Mar. Ho ha fet a l’espai de l’entrevista de Notícies en Xarxa edició matí, que s’emet per Ràdio Calella TV.

Martínez ha recalcat que la desaparició de les platges és un problema que s’ha convertit en endèmic al Maresme i que, davant d’això, cal emprendre un pla estratègic i definitiu que resolgui la situació. Amb finançament i mediambientalment avalat tècnicament, ha recalcat. Aquest és l’assumpte que centrarà la segona convocatòria del Consell d’Alcaldes, i que comptarà amb la presència del director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Agustí Serra.

“Veurem què ens expliquen i a quina conclusió s’arriba, però la realitat es que tenim un problema que s’ha de solucionar. Al marge del Consell d’Alcaldes també hem convocat el Comissionat del Litoral, en el qual hi participa la societat civil. Això ens permetrà el full de ruta que seguirem”, ha explicat Marínez.

Els tècnics de la Generalitat de Catalunya van reunir-se dilluns amb els responsables de Costes de l’Estat per analitzar la situació i buscar-hi solucions. Miquel Àngel Martínez, que reclama participar en aquestes trobades, ha recordat l’oposició del territori al Pla estratègic de platges presentat el 2015 que contemplava actuacions per valor de 52 milions d’euros, carregant part important de la inversió en els ajuntaments. Al voltant de 20 milions d’euros per executar un projecte mixte: consistent en la construcció d’espigons combinat amb l’aportació de sorra. Aquest últim aspecte és el que genera dubtes mediambientals.

Quant a les actuacions més urgents per resoldre la situació amb què es troben Pineda i Malgrat de Mar, el president del Consell Comarcal insisteix en què les tasques han de quedar enllestides abans de Setmana Santa. “El que hem sol·licitat, i així ho ha entès la Generalitat que ho ha transmès a l’Estat, que és qui té competències, és que hi ha d’haver un Pla d’emergència que estableixi mesures davant el buidatge de sorra d’algunes platges, d’entre 10 i 15 metres”, ha dit.

Martínez, en la línia de l’expressat fa uns dies per l’alcalde de Pineda de Mar, ha admès que l’aportació del pla de contingència és suficient per afrontar la situació de l’últim temporal de mar que ha patit la comarca.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *