El Síndic es reunirà divendres amb la DGAIA, Salut i l’Ajuntament de Pineda pel nadó presumptament maltractat

sindic

Rafael Ribó ha convocat per demà al migdia una trobada amb els representants de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya, el Departament de Salut i el consistori pinedenc per analitzar el cas del nadó de dos mesos que continua ingressat a l’UCI de la Vall d’Hebron per presumptes maltractaments. L’objectiu és “proposar línies de millora dels protocols de coordinació existents”. S’ha anunciat una compareixença davant la premsa en finalitzar la reunió.

Segons informa El Periódico, el petit continua ingressat i en coma induït i “es tem per la seva vida”.

El rotatiu publica una entrevista amb la mare del nadó de dos mesos, qui assegura que ha patit un vessament al cervell i un despreniment de retina però que no té cap os trencat. Relata que el va portar el 23 de desembre van portar-lo a l’Hospital de Calella i tres dies després, el 26 de desembre, al CAP de Pineda de Mar. Diu que va veure-li un vessament gris sobre el llavi però que els metges van concloure que tenia còlics de lactant. El 28 de desembre el va portar a l’Hospital de Mataró però perquè tenia febre i no menjava bé. Nega que el petit tingués marques al cos, tot i que algunes informacions apuntaven que presentava hematomes, un braç trencat i durícies a les costelles. Després, els dies 2 i 3 de gener va tornar al CAP de Pineda amb el nen, i assegura que li van tornar a dir que eren còlics. Però que el mateix dia 3, i en arribar a casa, el nadó va començar a convulsionar i va ser llavors quan el va portar a Urgències de l’Hospital de Calella, on es va decidir traslladar-lo a la Vall d’Hebron. Allà se li va realitzar un TAC i un cop obtinguts els resultats es va activar el protocol oficial davant d’un possible cas de maltractament infantil.

Aquell mateix cap de setmana, el progenitor del nadó va confessar haver-lo colpejat davant el jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar. Se’l va deixar en llibertat amb mesures cautelars.

Salut ni confirma ni desmenteix la seva versió perquè el cas es troba “sota investigació”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *