El Sant Jordi es viu a la plaça de l’Església

2018-04-23-PHOTO-00000292

La Fira del Llibre i de la Rosa aplega enguany una quinzena d’entitats i partits polítics locals, convertint la cèntrica plaça de l’Església en lloc de pas obligat per la diada de Sant Jordi, i on triar i remenar entre les parades de venda de llibres i roses. La plataforma #Seguim del col·lectiu independentista ha guarnit la plaça amb llaços de color groc per simbolitzar la reivindicació d’alliberament dels polítics i líders socials empresonats. El CDR de Calella ha instal·lat un muntatge fotogràfic enreixat a l’entarimat per clamar contra la repressió.

La situació política al país ha tenyit de color groc l’espai on cada any se celebra la Fira del Llibre i de la Rosa, participada per una bona representació del teixit associatiu de Calella.

A les parades s’hi poden trobar roses, que es venen al preu de 3 euros de mitjana. Majoritàriament de color vermell, però també d’altres colors: grogues, blaves o blanques. Des del sector es preveu que s’arribin a vendre 7 milions de flors, tot un rècord.

Les previsions del sector editorial són igualment optimistes per a un diada de Sant Jordi que cau en dia laborable, però que es viu de forma clarament festival. Entre les novetats literàries d’enguany, molts títols al·lusius al procés d’independència i a la situació política catalana. S’espera que acabin de configurar la llista dels més venuts, al costat dels llibres que han guanyat els principals premis literaris d’aquest 2018: Jo sóc qui va matar Franco, de Josep-Lluís Lluís (Premi Sant Jordi de novel·la); La força d’un destí, de Martí Gironell (Premi Ramon Llull); o El fuego invisible, de Javier Sierra (Premi Nadal).

Joan Rebagliato amb L’últim port. Diari d’Alexandros, i Francesc Ten amb Xamfrà Kon-Tiki són els autors calellencs que han presentat novetat literària per aquest Sant Jordi 2018.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *